Može li se batat kombinirati s kulenom i bagremovim medom, koje se vino sljubljuje s čipsom od šarana, što odabrati uz rezance s makom…
Za odgovore na ova pitanja dao je chef Brankom Ognjenovićem i kuhari iz Požeško-slavonske županije jučer u hotelu Mövenpick Zagreb, u sklopu promocije Požeško - slavonske županije kao gastro destinacije.
Naime, šest kuhara iz Požeško - slavonske županije s poznatim chefom Brankom Ognjenovićem pripremalo je u Zagrebu autohtona jela koja od sada imaju novu, modernu notu, a sommelierskim rječnikom rečeno za perfect match pobrinuo se poznati sommelier Darko Lugarić.
Stara jela interpretirana kroz modernu kuhinju
Bilo je tu svega – od pikantnog kulena, čvaraka, svinjske masti, pašteta od pileće jetrice i gljiva, rižota s kremom od buče, gljivama i slaninom crne svinje, fileta smuđa u vinskom tijestu, telećeg perkelta s noklicama, pečenke od crne slavonske svinje i krpica sa zeljem do pečenih jabuka u cimetu i vaniliji, okruglica od šljiva, tačkrla… stara jela interpretirana kroz modernu kuhinju s sve sljubljeno s odabranim vinima iz tri vinogorja Zlatne Slavonije: Kutjeva, Požege-Pleternice i Pakraca.