NP Plitvička jezera: Zbog preporuka HZJZ-a i MZ-a, panoramski vlakovi ne voze do daljnjega

Zbog niza mjera uvedenih u Hrvatskoj i inozemstvu kojima se želi spriječiti širenje koronavirusa, Nacionalni park Plitvička jezera donio je nova pravila. Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstva...

Zbog niza mjera uvedenih u Hrvatskoj i inozemstvu kojima se želi spriječiti širenje koronavirusa, Nacionalni park Plitvička jezera donio je nova pravila.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva preporučuju neodržavanje aktivnosti koje okupljaju više osoba, posebno u zatvorenim i skučenim prostorima, pa je NP Plitvička jezera donio odluku kako do daljnjega neće voziti panoramski vlakovi.

Ova odluka ne odnosi se na elektro-brodove koji voze prema redu vožnje uz poduzimanje potrebnih i preporučenih mjera zaštite, između ostaloga to se odnosi na dezinfekciju koja se sada obavlja više puta dnevno. Obilazak Plitvičkih jezera je i dalje moguć pješice kroz kanjon Donjih jezera prema P3, brodom do P1 te natrag pješice do Ulaza 1. Obrnuti redoslijed vrijedi za posjetitelje koji ulaze na pomoćnom ulazu Flora. Odredbe novog režima unutar nacionalnog parka potrajat će do normalizacije stanja vezanog uz koronavirus.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN