U Malinskoj na otoku Krku nedavno je svečano obilježena 20 godišnjica rada jednog ugostiteljskog objekta.
Njihovi uspjesi u turizmu svjedoče da se radom, trudom, poduzetničkom hrabrošću, ali i vizionarstvom, i u nas može izgraditi stabilan i isplativ posao ili kako se to danas kaže: održivi turizam.
Samo po sebi to možda ne bi bila vijest od velikog značaja, no konoba Bracera – koja po kvaliteti ponude i osoblja zapravo ima sve odlike vrhunskog restorana – dio je fascinantne priče o turističkom pogonu jedne vrijedne i predane domaće obitelji.
Obitelj Šabalja iz mjesta Porat poznati su ugostitelji, hotelijeri, ribari i maslinari. Ova je tradicionalna ribarska i poljoprivredna obitelj prihvatila priliku uključenja u turističku ponudu u samim začecima razvoja turizma na prostoru Općine Malinska i to vrlo uspješno radi kroz nekoliko desetljeća. Njihovi uspjesi u turizmu svjedoče da se radom, trudom, poduzetničkom hrabrošću, ali i vizionarstvom, i u nas može izgraditi stabilan i isplativ posao - unatoč nemirnom gospodarskom moru i svim izazovima koje ono nosi.