Očekuje se kako će SAD ukinuti vize za hrvatske građane do kraja ove godine

Nakon 28 godina od neovisnosti Hrvatske, na pomolu je ukidanje viza za putovanja u Sjedinjene Američke Države. Naime, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, u petak se...

Nakon 28 godina od neovisnosti Hrvatske, na pomolu je ukidanje viza za putovanja u Sjedinjene Američke Države. Naime, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, u petak se u Münchenu sastao s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom, a uoči početka sigurnosne konferencije vodećeg svjetskog foruma za raspravljanje o međunarodnoj sigurnosnoj politici.

„Očekuje se kako će Sjedinjene Američke Države ukinuti vize za hrvatske građane do kraja ove godine, do kada će dvije zemlje potpisati i ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja“, izjavio je Grlić Radman i dodao kako su ispunjeni svi uvjeti, te je sada samo pitanje vremena kada će vize biti ukinute, što je u interesu i hrvatskih i američkih gospodarstvenika.

Na kraju podsjetimo kako su Hrvatska, Rumunjska, Bugarska i Cipar trenutno jedine članice EU-a za koje SAD još uvijek nije odustao od viza, dok su građani Poljske oslobođeni zahtjeva za vizu krajem prošle godine.

Izvori: Total Croatia News, Index
Foto: Pixabay

Povezane vijesti: