Otvoreno zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda u NP Plitvička jezera

U Nacionalnom parku Plitvička jezera na ulazu 1 svečano je obilježeno otvaranje zajedničkog prodajnog mjesta Lika Quality proizvoda. Zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda već treću godinu za redom...

U Nacionalnom parku Plitvička jezera na ulazu 1 svečano je obilježeno otvaranje zajedničkog prodajnog mjesta Lika Quality proizvoda.

Zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda već treću godinu za redom formira Klaster Lika Destination u suradnji s Nacionalnim parkom Plitvička jezera i Poljoprivrednom zadrugom Lika Coop. Velika je to stvar kako za plasman domaćih proizvoda iz lokalnih OPG kao i za brendiranje Like, jer upravo NP Plitvička jezera su “magnet” za sve turiste.

Do sada je zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda bilo formirano na ulazu 2 NP Plitvička jezera, a ove godine je formirano na ulazu 1. Osim toga Lika Quality namirnice moguće je probati u restoranima parka te ih je moguće kupiti i u suvenirnicama i dućanima parka.

Proizvođači u destinaciji Lika zadnjih nekoliko godina sve su više okrenuti ekološkoj proizvodnji, a većinu svojih proizvoda i dalje proizvode po tradicionalnim recepturama i metodama baš kao nekoć.

Svjestan kvalitete namirnica koje se uzgajaju ili prerađuju u pravoj ekološkoj oazi kao što je destinacija Lika, Klaster Lika Destination 2017. godine započeo je s provođenjem jedinstvenog sustava kvalitete hrane, pića i suvenira Lika Quality.

U ovom sustavu nalaze se proizvodi onih proizvođača koji dolaze s područja destinacije Lika, koja obuhvaća područje Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske županije, koji su zdravstveno ispitani te čija proizvodnja ima uporište u tradiciji što proizvodima daje posebnu vrijednost a kupcu jamči kvalitetu.

U sustavu se trenutno nalazi 57 proizvođača s 160 proizvoda koji su podijeljeni u sljedeće kategorije (med, meso i mesne prerađevine, mlijeko i mliječni proizvodi, pekarski proizvodi, pića i napici, povrće, samoniklo bilje, kozmetika, suveniri, voće te voćne prerađevine).

Osim što su na ovaj način mali lokalni proizvođači s područja destinacije Lika uključeni u turističku ponudu te im je otvoreno novo tržište ovo je idealna prilika da se svim posjetiteljima NP Plitvička jezera omoguće kušanje i kupnja lokalnih proizvoda a destinacija Lika brendira i kao vrhunska gastro destinacija.

ZAJEDNIČKA ULAZNICA DESTINACIJE LIKA UKLJUČUJE 8 ATRAKCIJA U LICI

Odlična akcija i promocija cijele Like i njihovih atrkacija u režiji Klaster Lika Destination.

Posjetitelji uz kupljenju kartu za Nacionalni park Plitvička jezera dobiti će i vaučere za besplatan ulazak na osam zaštićenih područja “Lika destinacije”, čime će posjetitelji umjesto 630 kuna za sve ulaznice imati trošak od 350 kuna.

Više o ovoj akciji saznajte prilogu.

ZAJEDNIČKA ULAZNICA DESTINACIJE LIKA UKLJUČUJE 8 ATRAKCIJA U LICI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN