Plaža Zlatni rat dobila svoju web stranicu

Plaža Zlatni Rat je simbol i zaštitni znak Hrvatske, a ponajviše otoka Brača tj. Bola. A sada je ovaj simbol dobio i svoju vlastitu, dvojezičnu web stranicu kao prva plaža...

Plaža Zlatni Rat je simbol i zaštitni znak Hrvatske, a ponajviše otoka Brača tj. Bola. A sada je ovaj simbol dobio i svoju vlastitu, dvojezičnu web stranicu kao prva plaža u Hrvatskoj, a možda i u Europi sa svojom web stranicom – www.zlatniratbol.com

Posebna priča Zlatnog rata je njezin prirodni fenomen gdje sama plaža mijenja svoj oblik i položaj ovisno o vjetru koji puše, valovima i morskim strujanjima, a koji oblikuju sam vršak plaže, koji se stalno mijenja. Zanimljivo, mjerenja su pokazala kako je Zlatni rat svake godine sve duži. 

Cilj web stranice je gostima informirati o ponudi na plaži, pružiti razne servisne informacije, bonton plaže, kao i vremenske prognoze u realnom vremenu, no i povezanu ponudu destinacije Bol.

Turistički djelatnici u Bolu trenutno postižu oko 50% prošlogodišnjeg turističkog prometa, a nadaju se kako će do kraja srpnja biti na oko 70% prošlogodišnjeg posjeta.

Najviše posjetitelja dolazi iz Njemačke, zatim slijede Slovenci, Česi, Hrvati i Austrijanci.

Obzirom na situaciju možemo biti zadovoljni posjetom. Ne bude li većih poteškoća vezanih uz korona virus nadamo se koncem srpnja postići oko 70% prošlogodišnjeg posjeta, a od 24.7, uz već jednu postojeću, očekujemo i uvođenje druge katamaranske linije direktno za Bol. Važno je istaknuti da se pridržavamo svih epidemioloških mjera kako bi se naši gosti osjećali sigurno i ugodno” izjavio je direktor TZ Bola, g. Markito Marinković.

Do Brača trenutno prometuje dvanaest dnevnih trajektnih linija Split – Supetar i jedna katamaranska linija Split – Bol, a dva puta tjedno (utorkom i subotom) Zagreb je povezan s Bračem avionskom linijom. Početkom kolovoza planira se uvođenje i avionske linije iz  Frankfurta do Brača, koja bi bila aktivna do 23.10.

Naslovna fotografija: Oliver Sjöström, Pexels.com / Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN