Pogledajte fenomenalni teaser Sarajevo video vodiča

U bespuću interneta slučajno sam naišao na video novog odličnog turističkog projekta u Sarajevu. Naime, radi se o projektu Sarajevo Video Guide “Discover the city heartbeat” tj. video vodiča koji će biti dostupan preko mobilne aplikacije, a u kojem će otkrivati sve tajne i čari koje grad Sarajevo nudi turistima.

Moć videa kao medija u turizmu ne moramo stalno isticati jer i laiku je sasvim jasno kada pogleda samo jedan do mnogih promotivnih videa na internetu ili one snimane bespilotnim letjelicama od strane turista koji oduševljavaju iz dana u dan. Najavni video tj. teaser  pravi je primjer kako se trebaju snimati turistički promotivni filmovi. Glavana okosnica za odličan turistički promotivni video su kvalitetna produkcija, emocije, doživljaj, priča i onaj ključni moment da kada ga pogledate jednostavno želite doći u tu destinaciju.

Sarajevo Video Guide ima sve to, kao da gledate neki napeti triler kojeg ne možeš prestati gledati, a svaka sekunda i scena te sve više i više uvlače u priču i na kraju jednostavno želiš doći i doživjeti Sarajevo.

Pogledajte video i uživajte.

Jednostavno želite doći u Sarajevo, zar ne?

Sarajevo Video Guide je trenutno u završnoj izradi tj.  završetku knjige snimanja  ističe Adis Salihefendić, osnivač tvrtke Sarajevo Guide te dodaje kako će Sarajevo Video Guide otkriti mnoge tajne grada koje neće biti zanimljive samo stranim korisnicima nego i korisnicima u regiji. „ Prva verzija imati će 20 videa u 4K video rezoluciji s HD audio zvukom, a 4K će se moći gledati i u Full HD rezoluciji s obzirom da i dalje većina mobilnih uređaja tehnički ne podržava 4k rezoluciju“ ističe Salihefendić

Aplikacija će biti besplatna za skidanje dok će se sadržaj naplaćivati jednokratno, po sistemu “one time purchase” te će aplikacija podržavati iOS i Android sustav. „Projekt je nastavak mog prvog projekta Sarajevo Traveler koji se na tržištu pojavio prije godinu dana, a koji je prvi audio vodič za Sarajevo dostupan svim uređajima u online i offline modu. Planirano je da 30% audio contenta sa Sarajevo Traveler Vol. 2 bude korišteno i u Sarajevo Video Guide aplikaciji.“ ističe Salihefendić

Ljestvica je visoko postavljena i željno iščekujemo jesen 2017.godine kada će Sarajevo Video Guide biti predstavljen turistima, kako domaćim tako i stranim.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN