Donosimo novi kalendar blagdana u Hrvatskoj

Jutros je u Banskim dvorima održana 183. sjednica Vlade Republike Hrvatske, gdje je Vlada RH u javno savjetovanje poslala izmjene Zakona o blagdanima. Prema prijedlogu, Dan državnosti opet bi...

Jutros je u Banskim dvorima održana 183. sjednica Vlade Republike Hrvatske, gdje je Vlada RH u javno savjetovanje poslala izmjene Zakona o blagdanima.

Prema prijedlogu, Dan državnosti opet bi se trebao slaviti 30. svibnja, a sadašnji Dan neovisnosti, 8. listopada, ubuduće bi trebao biti spomendan i radni dan.

Ako se netko veselio kako će doći do većeg broja neradnih dana u godini, nažalost ostati će razočaran. Nema povećanja broj radnih dana, nego se i dalje radi o ukupno 13 neradnih dana.

Donosimo novi popis blagdana, kao i spomendana.

Hrvati su poznati po spajanju praznika s produženim vikendom. Prema prijedlogu, skoro svi blagdani padaju tijekom tjedna, tako da svakako možemo računati kako će i ove godine, na sreću svih turističkih djelatnika, biti popularno spajanje praznika za produženi vikend.

Sada je na vama da pripremite zanimljive ponude i motive dolaska, kako bi privukli građane da u sklopu produženog vikenda posjete baš vašu turističku destinaciju.

Izvor: Vlada RH


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN