Popratni program DHT-a: ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji

Plovidba Dunavom i Bosutom, vožnja fijakerima, promatranje ptica, besplatni obilasci muzeja, gurmanska ruta… – u Vukovarsko-srijemskoj županiji sve je spremno za DHT, te su objavili popratni program u sklopu...

Plovidba Dunavom i Bosutom, vožnja fijakerima, promatranje ptica, besplatni obilasci muzeja, gurmanska ruta… – u Vukovarsko-srijemskoj županiji sve je spremno za DHT, te su objavili popratni program u sklopu DHT-a.

Svečanim otvorenjem Dana hrvatskog turizma u Dvorcu Eltz, 2. listopada u Vukovaru i tradicionalnom dodjelom turističkih nagrada na imanju Kunjevci, 3. listopada u Vinkovcima, druženje u ovoj županiji ne završava.

Pod nazivom ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji, domaćini nude bogat popratni program koji vodi najatraktivnijim turističkim rutama. 

Dunavom u Vukovaru i Iloku

Tko odabere plovidbu brodom po Dunavu 3. listopada, otkrit će ljepotu Vukovara iz posve nove perspektive. Istoga dana ovom rijekom plovit će se i u Iloku, a kako drugačije nego uz vođenu degustaciju  probranih vina srijemskog vinogorja i ukusne zalogaje hotela Dunav kojeg preporuča i slavni Michelinov vodič. 

U Vukovaru 2. listopada od 14 do 17 sati i 3. listopada od 10 do 17 sati, u Gradskom muzeju (Dvorac Eltz), Franjevačkom muzeju, Muzeju vučedolske kulture i Rodnoj kući Lavoslava Ružičke, te 3. listopada u od 10 do 17 sati u Muzeju grada Iloka (Dvorac Odescalchi) organizirani su vođeni obilasci svakog sata, pa prije ili nakon plovidbe Dunavom iskoristite priliku i upoznajte bogatu povijest Srijema i Slavonije. 

Nezaobilazne postaje

Vinkovci će 3. listopada goste dočekati u togama u „Rimskom kutku“ parka Lenije u kojem će oživjeti povijest iz vremena rimskih careva – rođenih Vinkovčana, braće Valentijana i Valensa. Za sve koji žele upoznati ritam ovog grada organiziraju se dvije vođene ture – jutarnja „Baroknim središtem Vinkovaca“ i poslijepodnevna „Sve birtije obiš’o sam“.

Boje županjskog kraja istog će dana braniti Snašini kućari u pitoresknom Gradištu, Muzej Stjepana Grubera u Graničarskom čardaku u Županji i Muzej šumarstva u Bošnjacima. U ovom posljednjem živopisnom mjestu obavezno je zaustavljanje na još dvije postaje – Matkovoj pecari i restoranu Aquarius. 

U Nijemcima će se 3. listopada voziti u fijakerima, obići Centar za promatranje ptica na izletištu Sopotac i ploviti Bosutom na najpoznatijem katamaranu istočno od Zagreba.

Prijave za svaki program primaju se do 25. rujna na naš mail visit@vukovar-srijem.eu, a uz predočenje akreditacije, za sudionike Dana hrvatskog turizma svi su programi besplatni. Odabrali smo najatraktivniji dio bogate cjelogodišnje turističke ponude Srijema i Slavonije“, kaže Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.  

Gurmanksa ruta – 7 restorana nositelja oznake „Okusi Srijema i Slavonije“

A da Srijemci i Slavonci znaju što su dobri običaji i što se od njih očekuje kada su u pitanju hrana i piće potvrđuje „Gurmanska ruta“. 

Na njoj je sedam restorana, nositelja oznake „Okusi Srijema i Slavonije“ koji su za Dane hrvatskog turizma kreirali tradicijske jelovnike po promotivnim cijenama.

Više o programu događanja i popisu restorana u sklopu dodatnog programa ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji, u sklopu DHT-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji saznajte u prlogu.

PRILOG:

  1. POPRATNI PROGRAM: ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji
  2. Gurmanska ruta u Vukovarsko – srijemskoj županiji / Sedam restorana nositelja oznake “Okusi Srijema i Slavonije”

OBJAVLJEN PROGRAM I OTVORENE PRIJAVE ZA DHT U SLAVONIJI

Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske – Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će seu organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore od 2. do 4. listopada 2019. godine u Slavoniji. 

Otvorenje u Vukovaru, drugi dan program seli u Vinkovce, dok se završna svečanost održati u Osijeku 

Svečano otvorenje manifestacije održat će se u srijedu 2. listopada s početkom u 18.30 u dvorcu Eltz u Vukovaru. Dodjela Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada održat će se 3. listopada 2019. s početkom u 19.30 u Vinkovcima na imanju Lovačkog doma Kunjevci dok će se završna svečanost dodjele TOP 10 nagrada hrvatskog turizma održati u Osijeku na Tvrđi na Trgu Vatroslava Lisinskog 4. listopada 2019. s početkom u 20.05 sati.

Više u prilogu: OBJAVLJEN PROGRAM I OTVORENE PRIJAVE ZA DHT U SLAVONIJI

Naslovna fotografija: Mario Romulić / Izvor: TZ Vukovarsko-srijemske županije / Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti: