SCZ Splitsko-dalmatinske županije predstavio platformu Cro Care: turisti jednim klikom do informacija o testiranju

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije predstavio je web platformu Cro Care preko koje će turisti u svega par klikova moći saznati gdje i kako doći do centara za testiranje za...

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije predstavio je web platformu Cro Care preko koje će turisti u svega par klikova moći saznati gdje i kako doći do centara za testiranje za koronavirus, prijaviti svoje zdravstveno stanje, ali i kontaktirati svoje veleposlanstvo i sve žurne službe koje su im potrebne. 

Sustav Cro Carea funkcionira tako da platforma automatski prepoznaje korisnikovu trenutnu lokaciju i po tome mu prikazuje najbliže lokacije hitnih službi i njihove kontakte, a može koristiti i navigaciju ili ispuniti potrebne formulare.

Platforma trenutno sadrži 30 lokacija za testiranje, 25 ambasada odnosno konzulata te devet Domova zdravlja i bolnica na području Splitsko-dalmatinske županije.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije kako bi našim gostima, kako stranima tako i domaćima olakšali boravak kod nas. Web platforma je značajan iskorak jer će naši gosti sve informacije imati na jednom mjestu, izjavio je na Damir Gabrić, načelnik županijskog stožera civilne zaštite.   

Ova aplikacija pruža nam neograničene mogućnosti proširivanja za ostale potrebe korisnika kao primjerice ljekarne, policije itd. Sam sustav osigurati će Turističkoj zajednici veoma važnu statistiku iz koje se vidi koji su korisnici iz kojih država, kojeg su govornog područja pretraživali pojmove koji su im bili potrebni, od bolnica, hitnih službi covid centara za testiranje, ambasada i slično. Sustav je napravljen da automatski prepoznaje korisnikovo govorno područje i web stranica se nudi na njegovom jeziku sa svim prevedenim nazivima ustanova i potrebnih informacija koje se tamo nalaze” istaknuo je autor aplikacije Dejan Grepo, iz tvrtke webLab.

Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije je istaknuo kako im je cilj što više unaprijediti aplikaciju, ali i proširiti je na ostale dalmatinske županije. 

Više o aplikaciji saznjate OVDJE

Hrvatska od 1. srpnja dodatno popušta mjere. U turizmu procijepljeno 70 posto turističkih djelatnika

Od idućeg četvrtka, 1. srpnja, zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, Hrvatska će dodatno ublažiti epidemiološke mjere. Kako je potvrdio Nacionalni stožer civilne zaštite, na događajima na kojima će sudjelovati osobe koje imaju digitalne EU potvrde neće biti ograničenja broja okupljenih, a takvi događaji će se moći organizirati bez vremenskog ograničenja.

Taj će potez omogućiti organizaciju najrazličitijih evenata diljem zemlje. Organizatorima događanja bit će dostupna mobilna aplikacija putem koje će moći očitati QR kod s digitalne EU potvrde, a za održavanje događaja trebat će i suglasnost lokalnog stožera civilne zaštite. 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN