Predstavljena strategija razvoja turizma otoka Krka do 2020

Turistička zajednica otoka Krka u suradnji sa Institutom za turizam izradila je Strategiju razvoja turizma otoka Krka do 2020. godine. Operativni ciljevi do 2010. godine su povećanje smještajnog kapaciteta...

Turistička zajednica otoka Krka u suradnji sa Institutom za turizam izradila je Strategiju razvoja turizma otoka Krka do 2020. godine.

Operativni ciljevi do 2010. godine su povećanje smještajnog kapaciteta za maksimalno 12%, odnosno za 6000 novih ležajeva, Povećanje noćenja za 34%, odnosno za 1,4 milijuna noćenja u odnosu na 2015. godinu, Povećanje prosječne dnevne potrošnje po osobi za 30%, odnosno za 14 Eura u odnosu na 2014. godinu te Povećanje snage brenda ‘otok Krk’ na razinu od 20% spontanog poznavanja destinacije na ključnim emitivnim tržištima ili udvostručenje u odnosu na 2016. godinu

Prema strategiji razvoja turizma otoka Krka do 2020. godine vizije je da otok Krk bude jedna je od najtraženijih otočkih destinacija Mediterana koja uspješno zadovoljava interese različitih ciljnih segmenata gostiju tijekom većeg dijela godine.

krk2020

Posvećenost očuvanju otočkog okoliša i identiteta te snaga doživljaja što proizlazi iz brojnosti i raznolikosti sadržaja te ugodnih, često autentičnih, a uvijek dojmljivih ambijenata male i obiteljske ponude predstavljaju ključne razlikovne elemente otoka Krka i osnovu za uspostavu jedinstvenog turističkog brenda. Suradnja i odgovornost dionika, pažljivo osluškivanje bila tržišta i pro-aktivna usmjerenost na kvalitetu i inovativnost temelji su na kojima otok Krk kao ‘šampion održivosti’ gradi svoj uspjeh u turizmu.

Strategija razvoja je jako važan dokument, dobro ga poučite i uskladite svoje ciljeve i planove sukladno strategiji razvoja jer bez zajedništva svih turističkih sudionika i cjelovitog turističkog proizvoda nema dugoročnog uspjeha.

A kako to planiraju ostvariti pogledajte u dokumentu: Strategiju razvoja turizma otoka Krka do 2020

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN