digitalni nomadi htz

Predstavljena web stranica za digitalne nomade – Croatia, your new office

Nedavno objavljenim online sustavom za elektroničku predaju zahtjeva za digitalne nomade, Hrvatska je zaokružila cijelu administrativnu priču oko privlačenja digitalnih nomada u Hrvatsku. Sada na red dolazi promocija. Do sada su...

Nedavno objavljenim online sustavom za elektroničku predaju zahtjeva za digitalne nomade, Hrvatska je zaokružila cijelu administrativnu priču oko privlačenja digitalnih nomada u Hrvatsku.

Sada na red dolazi promocija. Do sada su nam globalni mediji kao što su CNN i Lonely Planet  i mnogi drugi, već osigurali ogroman besplatni medijski prostor i globalni medijski doseg.

Jučer je Hrvatska turistička zajednica ( HTZ ) objavila na svojoj web stranici, posebnu podstranicu upravo za digitalne nomade – Croatia, your new office, koja sadrži sve važne informacije vezane uz prijave i boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.

Hrvatska je jedna od prvih članica Europske unije koja je regulirala jednogodišnji privremeni boravak za digitalne nomade, a rezultat je to suradnje Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva zdravstva, Ministarstva financija te Ministarstva turizma i sporta. “Hrvatski turizam prepoznaje ovu priliku u kontekstu razvoja cjelogodišnjeg turizma. Kvalitetnom ponudom i jednostavnijim procedurama nastojimo privući što veći broj digitalnih nomada i na taj način promovirati našu destinaciju. Poslovanje digitalnih nomada izvrsna je prilika za hrvatsko gospodarstvo, a raduje nas činjenica da digitalni nomadi pokazuju sve veći interes za brojne hrvatske gradove. Vjerujem da će Hrvatska digitalne nomade oduševiti svojim prirodnim i kulturnim ljepotama kao i autentičnom ponudom. Svim sadašnjim i budućim digitalnim nomadima želim toplu dobrodošlicu u jednu od najpoželjnijih europskih destinacija – jedinstvenu Hrvatsku“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je i promotivnu kampanju „Croatia, your new office!“ s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade. Oglašivačka kampanja će se, uz PR i medijske aktivnosti, provoditi i putem društvenih mreža Facebook i Twitter s posebnim fokusom na tržišta SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva, ističu iz HTZ-a.

Foto: HTZ

Cilj najnovije kampanje je predstaviti Hrvatsku kao zemlju koja digitalnim nomadima može jamčiti ugodan i siguran boravak te kvalitetne uvjete za život. Hrvatska je zemlja u kojoj ljudi u velikoj mjeri govore engleski jezik, zemlja koja nudi jedinstven način života s autentičnim iskustvima, ima dobru internetsku vezu, povoljnu  klimu  i prekrasnu prirodu, dobru povezanost s ostatkom Europe, pristupačan život prema europskim standardima te dobru i pristupačnu zdravstvenu zaštitu“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić dodavši kako očekuje da će novi zakonski okviri te započeta kampanja koja će se periodično provoditi kroz čitavu godinu pozitivno odraziti na povećanje broja digitalnih nomada u Hrvatskoj u budućem razdoblju.

Na podstranci postoji i karta Hrvatske po županijama gdje kada se klikne na određenu županiju vodi na web stranice županijskih TZ-a koje su isto namijenjene digitalnim nomadima. Moram priznati da upravo taj segment treba puno više popraviti, kako općenito web stranice županijskih web stranica tako i segmente za digitalne nomade.

Inače, cijela priča oko digitalnih nomada je dosta nejasna u turističkim krugovima, te je potrebna edukacija turističkih djelatnika, a pogotovo djelatnika unutar turističkih zajednica kako bi znali što i kako komunicirati na temu digitalnih nomada. Nije dovoljno samo napraviti ponudu za digitalne nomade i reći dođite. Da banaliziram samo kroz jedan mali detalj, bez šire rasprava na tu temu. Sama komunikacija na engleskom jeziku, od web stranice do društvenih mreža, do plakata unutar destinacije ( inače bi morali biti i na engleskom jeziku ) i posebnog sadržaja ciljano za digitalne nomade. Uskoro puno više na tu temu.

No, prvi korak je tu, sada iz forme moramo se fokusirati na sadržaj i zaokruženu priču.

Prema zadnjim informacijama, trenutno je 18 zahtjeva u obradi za vize za digitalne nomade, a 5 digitalnih nomada službeno je i dobilo vizu za digitalne nomade. 

/ / / Kako do vize za digitalne nomade u Hrvatskoj? Donosimo cijeli postupak

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN