Predstavljeno novo izdanje vodiča Gault&Millau Croatia 2020

U Esplanade Zagreb Hotelu, održana je gala večera povodom predstavljanja trećeg izdanja prestižnog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia. Ovaj je događaj na jednom mjestu okupio veliki broj hrvatskih chefova, vrhunskih profesionalaca...

U Esplanade Zagreb Hotelu, održana je gala večera povodom predstavljanja trećeg izdanja prestižnog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia.

Ovaj je događaj na jednom mjestu okupio veliki broj hrvatskih chefova, vrhunskih profesionalaca i zaljubljenika u gastronomiju, a vrhunac večeri bila je dodjela prestižnih kulinarskih trofeja kojima Gault&MillauCroatia nagrađuje najbolje chefove u čijem je radu prepoznat moto  vodiča – „Luksuz je u kvaliteti, ne u cijeni“

Gault&Millau Croatia 2020 gastronomski vodič najopsežniji  je do sada, a u njemu su predstavljena 202 restorana, 82 POP restorana, 101 vino i 20 hotela. 

„Gault&Millau je jedan od dva najprestižnija međunarodna gastronomska vodiča i predstavlja hrvatsku gastronomsku scenu na svjetskoj pozornici, a Hrvatsku kao poželjnu food&wine destinaciju“ izjavila je direktorica Gault&Millau Croatia, Ingrid Badurina Danielsson.

Dodijeljeni trofeji najboljim chefovima i restoranima

Foto: Gault&Millau Croatia

Chef godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2020  je Danijel Đekić chef restorana Monte iz Rovinja.  

Sandra i Dane Tahirović iz restorana Zora bila u Splitu i Robert Benzia iz restorana Ganeum u Lovranu, osvojili su trofej Veliki chef sutrašnjice 2020. Trofej Chef tradicijske kuhinje 2020 osvojili su Silvija Horak iz restorana Terbotz u Štrigovi i Tvrtko Šakota chef  restorana Nav u Zagrebu. Trofej mladi talent godine 2020 osvojili su Floriana Ružić iz restorana San Rocco u Brtonigli i Matija Jagić iz Brokenships bistroa u Zagrebu. Buffet Kamenice iz Dubrovnikanagrađen je trofejem Najbolji POP 2020. 

Ove je godine dodijeljen i novi trofej Šef sale 2020kojeg je osvojio Dragutin Majsak iz restorana Vinodol u Zagrebu. Posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva osvojila je jedna od najboljih ambasadorica hrvatskog slastičarstva, Dragica Lukin iz slastičarnice Villa Soši u Umagu. Najboljim  restoranima proglašeni su 360 iz Dubrovnika, Monte iz Rovinja, Laganini iz Palmižane, te šibenski Pelegrini.

Izvor / Foto: FB Gault&Millau Croatia, Konoba Boba / Ilustracija HrTurizam.hr

Povezane vijesti: