Prihvaćena inicijativa za učlanjenje Grada Krka u Europsku mrežu kulturnog turizma

Tijekom Kolegija grada Krka predstavljeno je sudjelovanje grada na ovogodišnjoj, 12. po redu Međunarodnoj konferenciji za kulturni turizam Europe (12th International Conference for Cultural Tourism in Europe) koja se u...

Tijekom Kolegija grada Krka predstavljeno je sudjelovanje grada na ovogodišnjoj, 12. po redu Međunarodnoj konferenciji za kulturni turizam Europe (12th International Conference for Cultural Tourism in Europe) koja se u španjolskom gradu Granadi, između 23. i 26. listopada, odvijala na temu „Kultura i nasljeđe za odgovorne, inovativne i održive turističke akcije (Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions)“.

To je događanje priređeno pod pokroviteljstvom Europske mreže kulturnog turizma (ECTN), a uz prezentacije gradova svih sudionika konferencije, otvorena je i mogućnost učlanjenja u spomenutu asocijaciju što njezinim članovima omogućava apliciranje na natječaje različitih fondova u okviru programa kojima se (su)financira kulturni turizam (poput Interreg, Horizon ili Erasmus platformi).

U Španjolskoj je tako prezentacijom pod nazivom „Valorizacija i predstavljanje kulturne baštine grada Krka: Kreiranje turističkog brenda“ predstavljeno nekoliko projekata vezanih uz prezentaciju i valorizaciju krčke kulturne baštine, i to počevši od „Priče o Krku (Story of Krk)“ kao internetske baze kojom su objedinjeni podatci o gradskom materijalnom (spomeničkom) i nematerijalnom nasljeđu, preko recentnih hortikulturnih zahvata, zajedno s inicijativom vezanom uz definiranje standarda urbane opreme u zaštićenom području, pa sve do projekta uređenja budućeg gradsko-dijecezanskog muzeja kojim će, na inovativan način, biti ispričana priča o bogatoj povijesti grada Krka.

Nastavno na sve to, u namjeri što intenzivnijeg povlačenja sredstava iz europskih fondova, prihvaćena je inicijativa za učlanjenjem Grada Krka u Europsku mrežu kulturnog turizma (ECTN).

Izvor / foto: Grad Krk; Turistička zajednica Grada Krka

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN