Uskoro sijedi obustava rada ugostiteljskih objekata, trgovina, šoping centara i svih drugih mjesta javnog okupljanja

Od srijede, 18. ožujka vrijede posebne mjere koje će se primjenjivati sljedećih 30 dana, vezane uz zabranu javnog okupljanja i privremenu obustavu rada ugostiteljskih objeata, uslužnih djelanotsti i drugih...

Od srijede, 18. ožujka vrijede posebne mjere koje će se primjenjivati sljedećih 30 dana, vezane uz zabranu javnog okupljanja i privremenu obustavu rada ugostiteljskih objeata, uslužnih djelanotsti i drugih mjesta javnog okupljanja.

Privremeno se ograničava rada trgovina, a obustava rada vrijedi za ugostiteljske objekate, kino dvorane, kazališta, čitaonice, knjižnice i niza uslužnih djelatnosti; teretana, sportskih, fitness i rekreacijskih centara, plesnih škola, dječjih i drugih radionica, izložbi, sajmova, noćnih i disko klubova.

Smisao strožih mjera je sprječavanje većih posljedica za sigurnost građana, sve s ciljem da se smanje mogućnosti socijalnih kontakata i minimiziraju situacije u kojima može doći do širenja virusa.

Poruka o smanjenju broja društvenih kontakata je poruka koju bih želio da javnost u ovom trenutku shvati kao bitnu mjeru prevencije i smanjivanja mogućnosti za scenarije kakve trenutno pratimo u drugim državama koje imaju veća žarišta epidemije“, istaknuo je predsjednik Vlade

Smanjit ćemo sve one mogućnosti društvenih kontakata koje su temelj širenja zaraze koronavirusom. Molim hrvatske građane da shvate ozbiljnost situacije i da su ove mjere koje donosimo privremenog karaktera kako bismo suzbili ubrzano širenje epidemije, a temeljem iskustva drugih zemalja“, poručio je premijer Plenković naglasivši da se Hrvatska dobro pripremila i pravovremeno poduzimala mjere.

Što se tiče aktivnosti u Hrvatskoj, apelirao je na sve građane da zaista detaljno prate upute epidemiologa, zdravstvenih djelatnika i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

17/03/2020 16.00 h

Uskoro odluka o privremenoj obustavi rada ugostiteljskih objekata, trgovina, šoping centara i svih drugih mjesta javnog okupljanja

Vlada je na sjednici u utorak, 17. ožujka, donijela ukupno 66 mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa.

Mjere se odnose na ukupno 8 ministarstva od kojih se velik dio mjera odnosi na očuvanje likvidnosti i radnih mjesta gospodarstvenika u okviru Ministarstva financija. Mjere za sektor turizma pogledaje u prilogu.

/ / / PREDLOŽENE MJERE ZA POMOĆ SEKTORU TURIZMA

Kroz par dana zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, izložbe, kina, teretane…

Plenković je najavio kako će se postrožiti mjere idućih dana, a koje se tiču kretanja stanovništva. “Nakon što je ministar zdravstva proglasio epidemiju, to je ključni trenutak i nove posebne okolnosti, treba nam brže i učinkovitije djelovanje. Sigurno ćemo sljedećih dana donositi mjere, odnosno Stožer, o privremenom ograničenju rada trgovina, također i obustave rada nekih trgovina, vjerojatno šoping centara, privremene obustave rada ugostiteljskih objekata, kino dvorana, kazališta, čitaonica, knjižnica i niza uslužnih djelatnosti; teretana, sportskih, fitness i rekreacijskih centara, plesnih škola, dječjih i drugih radionica, izložbi, sajmova, noćnih i disko klubova” rekao je Plenković

U nastavku sjednice ministar Cappeli dao je prijedloge o dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti u kojima se predlaže da nacionalni stožer Civilne zaštite može odrediti radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

Spomenutom zakonskom promjenom omogućiti će se da u hitnoj proceduri Stožer može brže odlučivati o svim potrebnim mjerama.

Tako da se kroz par dana očekuje odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata i mjesta javnog okupljanja kao što gore navedene, kao preventivne mjere s ciljem zaustavljanja širenja koronavirusa.

Centralno mjesto sa svim podacima o koronavirusu

Također, Vlada RH objavila je posebnu web stranicu gdje su od sada sve informacije na jednom mjestu o koronavirusu / / / www.koronavirus.hr

Upite vezane uz informacije o koronavirusu iz resora turizma šaljite na mintcz@mint.hr

Foto: Pexels.com

POVEZANA VIJEST / / / PREDLOŽENE MJERE ZA SEKTOR TURIZMA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN