Prodaje li ruski milijarder stari hotel Belvedere?

Nakon što osam godina nije uspio na mjestu ratom uništenog hotela Belvedere realizirati novu investiciju, čini se da se ruski milijarder Viktor Vekselberg malo umorio te da bi Belvedere...

Nakon što osam godina nije uspio na mjestu ratom uništenog hotela Belvedere realizirati novu investiciju, čini se da se ruski milijarder Viktor Vekselberg malo umorio te da bi Belvedere mogao prodati nekom novom investitoru, piše Novac.hr.

Ovih dana investitori iz SAD-a posjetili su gradonačelnika Mata Frankovića jer su zainteresirani u Dubrovniku otvoriti hotel s pet zvjezdica, odnosno obnoviti stari Belvedere, kompleks za kojeg je Vekselberg imao planove rušenja kako bi na njegovom mjestu sagradio novi, ali luksuzniji hotel po idejnom rješenju arhitektonskog ureda 3LHD-a.

Kako je za Jutarnji list izjavio gradonačelnik Mato Franković, njega je u četvrtak posjetila delegacija jednog renomiranog američkog hotelskog lanca, koja je zainteresirana obnoviti Belvedere.

Oni su stigli s vizualima rekonstrukcije i studijama, ali prvo su željeli vidjeti kako projekt stoji prostorno – planski, odnosno provjeriti što se sve unutar tog područja može raditi. Zainteresirani su za rekonstrukciju postojećeg projekta, u postojećim gabaritima, a prednost je što za projekt postoje i građevinska te uporabna dozvola, dok bi investitori trebali ishoditi dozvolu za rekonstrukciju“, rekao je Franković koji vjeruje da je obnova Belvedera realna.

Kako doznaje Jutarnji od neslužbenih izvora, potencijalni američki investitori zasad navodno nisu započeli pregovore s vlasnikom Belvederea, Viktorom Vekselbergom, a doznaju da su za projekt, osim Amerikanaca, zainteresirani i francuski, te domaći investitori. Njihov izvor tvrdi kako se američka delegacija prethodno želi upoznati s kompletnom prostorno-planskom situacijom projekta, odnosno od gradske uprave dobiti informacije koje vrste zahvata bi mogli raditi na prostoru tog hotela.

Povezane vijesti: