Projekt Eco Heritage Task Force ove godine u Šibeniku

Hrvatska matica iseljenika tradicionalno organizira dragovoljni program TASK FORCE u kojem mladi iz iseljeništva rade na zaštiti okoliša, obnavljajući zapuštene dijelove hrvatskoga prirodno-spomeničkog i kulturno-povijesnog prostora, tako da je...

Hrvatska matica iseljenika tradicionalno organizira dragovoljni program TASK FORCE u kojem mladi iz iseljeništva rade na zaštiti okoliša, obnavljajući zapuštene dijelove hrvatskoga prirodno-spomeničkog i kulturno-povijesnog prostora, tako da je i nastala transformacija projekta u ECO HERITAGE TASK FORCE.

Ove godine četrdeset mladih hrvatskih iseljenika iz Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Hrvatske, Irske, Južne Afrike, Mađarske, Makedonije, Paragvaja, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije stigli su u Šibenik, gdje će upoznati bogato prirodno i kulturno-povijesno nasljeđe Republike Hrvatske te aktivno sudjelovati u programima šibenskih tvrđava i u arheološkim istraživanjima na lokalitetu Burnum u Nacionalnom parku „Krka“.

taskforce

Ove godine mladi hrvatski useljenici osim upoznavanja kulturno – povijesnog naslijeđa sudjelovati će na uređenju i obnovi tvrđave Sv. Mihovil i Sv. Nikola i njihovog okoliša te pored poslova na arheološkim istraživanjima na lokalitetu Burnum, u Nacionalnom parku Krka mladi će iseljenici održavati dio pješačkih staza i na lokalitetu Roški Slap.

Ovaj posjet mladih iseljenika, koji će trajati od 24. srpnja do 13. kolovoza, organiziran je, prema programu rada Hrvatske matice iseljenika za 2016. godinu, u sklopu projekta Eco Heritage Task Force 2016, u kojem sudjeluju mladi iz hrvatskog iseljeništva (iznad osamnaest godina). Mladi hrvatski iseljenici došli su u pratnji terenskih voditelja, predavača hrvatskoga jezika, voditelja medijske radionice i voditelja dramsko-filmske radionice koje će se svakodnevno održavati u večernjim satima. Bogat plan boravka i rada mladih hrvatskih iseljenika obuhvaća upoznavanje Šibenika i šibenskih tvrđava te izlete u Knin, Trogir i Split. U NP „Krka“ mladi će iseljenici sudjelovati u  arheološkim istraživanjima na lokalitetu Burnum i na poslovima održavanja dijela pješačkih staza na lokalitetu Roški Slap.

Povezane vijesti: