Promocija Rimac Nevere na Hvaru. To je Hvar kakav želimo vidjeti

Pop-up Rimac showroom na Hvaru

Autor:  HrTurizam.hr

26. srpnja 2023.

Hvarska pjaca koja je okružena zgradama starim više od 500 godina i Rimac Nevera. To je Hvar kakav želimo vidjeti.

Destinacija koja privlači vrhunske goste iz cijelog svijeta mora i sadržajno nuditi vrhunski i premium sadržaj. Hvar kao kulturna i luksuzna destinacija to zaslužuje i mora se razvijati u tom smjeru. Da bude destinacija prezentacije vrhunskih globalnih proizvoda, glazbenika, umjetnika, doživljaja i turističke ponude. 

Grad Hvar je sinonim luksuznog turizma, s velikim jahtama koje su usidrene u povijesnoj luci, mamac globalnih zvijezda, sa živahnim noćnim životom, bogatom kulturnom ponudom i restoranima svjetske klase. Upravo trenutno, električni hiperautomobil Rimac Nevera u sklopu pop-up Rimac showroom-a nalazi se u povijesnoj jezgri grada Hvara.

To je prilika za turiste i posjetitelje Hvara da do 10. kolovoza 2023. vide proizvod suvremene Hrvatske, s Neverom koju je dizajnirala, projektirala i izgradila Rimac Grupa na rubu Zagreba. 

Odličan potez Hvara. To je Hvar kakav želimo vidjeti. 

Nevera takes up residence in hvar 8

"Od samog početka naše poslovanje je ponosno hrvatsko. Nevera je dobila ime po legendarnoj hrvatskoj oluji, a na bokovima ćete pronaći motiv kravate, u čast kravati, hrvatskog izuma. Čak i tijekom lansiranja ovog automobila, veliki dio promidžbenog materijala snimili smo na hrvatskoj obali, a novinarima izložili automobil na prekrasnim primorskim cestama. Stoga je sasvim u redu da još jednom povežemo vrhunsku sadašnjost naše zemlje s njezinom lijepom prošlošću, donoseći čaroliju Nevera za brojne posjetitelje koji ovog ljeta istražuju Hvar, uključujući i naše potencijalne.” istaknuo je Mate Rimac, CEO RImac Grupe. 

Rimac također planira izgraditi dugoročan odnos sa samim Hvarom, podupirući obrazovanje u lokalnoj zajednici.

Osnovna i srednja škola Hvar dobit će jedinstvenu priliku uključiti se zajedno s Rimcem u STEM-IT projekte u okviru kojih će dobiti niz opreme uključujući 3D printere. Škole će također dobiti rijetku priliku za dijeljenje i razmjenu Rimac tehničkog znanja, pri čemu će Rimac tehnološki stručnjaci biti domaćini predavanja i informativnih tehničkih radionica za učenike.

Osim statičnog prikaza Nevere, Rimac Automobili također će pokrenuti dinamičke zaslone i prilike za probne vožnje za nekoliko odabranih.

Vozači mogu iskusiti Neverin napredni R-AWTV 2 (Rimac All-Wheel Torque Vectoring) i njegov pogonski sklop od 1.914 KS na prekrasnim hvarskim cestama uključujući D116, koji vijuga uz neravnu obalu, nudeći panoramski pogled na plavetnilo Jadranskog mora, slikovite uvale, i prekrasni Pakleni otoci razasuti u daljini. 

Nevera takes up residence in hvar 7

Nevera takes up residence in hvar 6

Inače, Nevera je dobila ime po olujnom sustavu koji se povremeno spušta nad otok Hvar. Nevera je snažna oluja koja iznenada naiđe iz vedra neba s jadranske obale, često nabijena munjama, a zatim gotovo jednako brzo nestane.

Rimac Nevera može se transformirati u trenu, od udobnog GT-a do automobila s najbržim ubrzanjem na svijetu. Nevera trenutno drži rekord za 22 zasebne specifikacije performansi, uključujući 0-60mph, 0-100mph i 0-200mph.

Rimac Nevera predstavlja vrhunac performansi i vrhunske tehnologije, a može se pohvaliti i zapanjujućim dizajnom i nevjerojatnom snagom. Dizajniran, konstruiran, optimiziran i izgrađen u tvrtki Rimac, na periferiji Zagreba u Hrvatskoj, ovaj hiperautomobil postavio je nove standarde za automobilsku industriju, sa samo 150 primjeraka koji će ikada biti proizvedeni.

Nevera je neovisno potvrđena kao najbrže električno vozilo na svijetu s najvećom brzinom od 412 km/h / 256 mph i serijski automobil s najbržim ubrzanjem na svijetu, nakon što je ranije ove godine postavio više od 20 rekorda ubrzanja i kočenja.

Foto: Rimac Grupa

Autor:  HrTurizam.hr

26. srpnja 2023.