Prvi automatizirani naplatni procesor za hotelijere

U ponudi OTA Sync-a nalazi se više softverskih rješenja, a sve programe mogu koristiti, kako hoteli, tako i vlasnici privatnih smještaja.

Autor:  HrTurizam Promo

25. ožujka 2024.

Turizam u Hrvatskoj, posebice komercijalni smeštaj, u prethodnoj godini je doživio porast u posjećenosti za 14 posto, a turisti su ostvarili čak i 3 posto više noćenja.

U smještajnim objektima diljem Hrvatske odsjelo je gotovo 369.000 turista i ostvarili su 823.100 noćenja na razini 11 mjeseci (podaci Državnog zavoda za statistiku).

Stranih posjetitelja bilo je 16,6 milijuna ili oko 10 posto više, a domaćih turista u te je objekte došlo dva i pol milijuna ili 6,9 posto više.

Uz nevjerovatan rast turističke posjećenosti te još jednom sezonom ispred nas koja obećava još više, važno je obratiti pažnju na potencijalne probleme do kojih može doći s povećanjem posjećenosti komercijalnih smještaja.

Overbooking

Nije rijetka pojava da se zbog mnogih prodajnih kanala preko kojih se rade rezervacije, kao što su Booking ili AirBnB, dogodi da se ista soba proda nekoliko puta u istom terminu.

Zbog toga je važno imati dobar sustav koji posjeduje Channel Manager modul. Ovakav modul prati sve rezervacije vezane za smještaj i sprječava overbooking.

Osim toga, bilježi statistiku svakog kanala i na taj način se može vidjeti koja platforma donosi najviše profita.

Booking engine novo ota sync
Booking engine OTA Sync
Floor calendar ota sync
Floor Calendar OTA Sync

Loš sustav naplate

Moderni turisti, posebice oni iz središnje Europe, navikli su na visoko tehnološko iskustvo. Obraćajući pažnju na prethodnu statistiku, među stranim turistima najviše noćenja ostvarili su Austrijanci, Nijemci i Francuzi, kojima su moderne tehnologije već odavno dio svakodnevice.

Stoga je važno automatizirati i olakšati im svako online plaćanje te je za svoj objekt bitno izabrati softver koji ima integriran payment modul. Uz ovakvu pogodnost možete automatski naplatiti virtualne kartice uz obećanje sigurne transakcije.

Savjeti

Za ovakve prednosti važno je imati dobar recepcijski sustav koji omogućuje, kroz svoje module i integracije, rješenja za ovakve probleme. Tvrtka koja nudi upravo takve usluge je OTA Sync.

U ponudi OTA Sync-a postoji više softverskih rješenja kao što su recepcijski sustav, Booking Engine, Channel Manager, aplikacija za goste. Sve programe mogu koristiti, kako hoteli, tako i vlasnici privatnih smještaja. A trenutno softver globalno koristi preko 2500 korisnika.

Cloud softver ya recepciju ota sync
Cloud softver za recepciju OTA Sync
Mobilna app ota sync
Mobilna aplikacija OTA Sync

Pored navedenih modula OTA Sync je predstavio i prvi regionalni Payment modul koji omogućuje plaćanje jednim klikom, a potpuno je PCI DSS certificiran i obećava potpuno sigurne transakcije bez skrivenih troškova.

Kroz svoj all-in-one cloud sistem, OTA Sync nudi ne samo mogućnost da unaprijedite svoje direktne rezervacije, već i Channel Manager, gdje možete lako pratiti postotak rezervacija koje dolaze s različitih booking platformi.

Ukoliko se za predstojeću sezonu još niste pripremili adekvatnim softverom, OTA Sync može za vas biti prava opcija - bilo da ste vlasnik hotela, apratmana, kampa ili nekog drugog tipa smještaja.

Jednim softverom na taj način možete unaprijed spriječili sve probleme i biti spremni naći se oči u oči s najposjećenijom turističkom sezonom do sada.

Foto: OTA Sync

Autor:  HrTurizam Promo

25. ožujka 2024.