Turistička zajednica Požeško-slavonske županije predstavila je novi projekt koji ima za cilj diferencijacija gastronomske ponude kroz ugostiteljske objekte.
Naime, radi se o prezentaciji jela Halštatske kuhinje koja je kreirana kroz projekt Kreiranje novih turističkih programa u sklopu razvoja brenda „Doživi kulturu“.
Projekt Kreiranje novih turističkih programa u sklopu razvoja brenda „Doživi kulturu“ koji provodi TZ Požeško-slavonske županije ( TZ PSŽ ) ima za cilj ponuditi mogućnost ugostiteljskim objektima na području PSŽ diferencijaciju ponude u odnosu na okruženje te kvalitetno prezentirati kulturnu baštinu, raditi na njenom razvoju, zaštiti i održivosti.
Naime, radi se na razvoju i implementaciji Halštatske kuhinje kreiranjem jela koja su temeljena na znanstvenim zapisima nastalima istraživanjem arheoloških nalazišta iz željeznog doba na lokalitetima u okolici Kaptola.
Preko 20 godina traje sustavno arheološko istraživanje na lokalitetu Kaptol iz perioda starijeg željeznog doba koje, sa svojim timom, vodi prof. Hrvoje Potrebica sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dok Jacqueline Balen iz Arheološkog muzeja u Zagrebu radi na popularizaciji i interpretaciji ove kulturno povijesne baštine.