Robert Koch Institut: Dubrovačko-neretvanska i Požeško-slavonska županija na listi rizičnih područja

Njemački institut Robert Koch sinoć je popisu rizičnih područja, uz  Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku županiju, Zadarsku županiju dodao i Dubrovačko-neretvansku i Požeško-slavonsku županiju. Proglašenje nekog područja rizičnim znači da oni koji se od...

Njemački institut Robert Koch sinoć je popisu rizičnih područja, uz  Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku županiju, Zadarsku županiju dodao i Dubrovačko-neretvansku i Požeško-slavonsku županiju.

Proglašenje nekog područja rizičnim znači da oni koji se od tamo vraćaju s odmora moraju testirati na koronavirus i ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja. Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja, ali sugerira putnicima da preispitaju svoje planove. Uz to omogućuje putnicima da otkažu putovanja bez dodatnih troškova.

Njemačka za područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze novim koronavirusom na 100.000 stanovnika, no dok su druge države gledale Hrvatsku kao cjelinu, Njemačka gleda po županijama. 

Službenu obavijest pročitajte OVDJE

Foto: Robert Koch Institut

Povezane vijesti: