Ruska glazbena televizija MUZ TV snima zagrebački Advent

Šesteročlana produkcijska ekipa popularne ruske glazbene televizije MUZ TV, takozvanog ruskog MTV-a, boravi u Zagrebu do 4. prosinca gdje snimaju adventski ugođaj glavnoga grada Hrvatske, kao i božićnu priču...

Šesteročlana produkcijska ekipa popularne ruske glazbene televizije MUZ TV, takozvanog ruskog MTV-a, boravi u Zagrebu do 4. prosinca gdje snimaju adventski ugođaj glavnoga grada Hrvatske, kao i božićnu priču imanja SalajLand u Čazmi. 

Voditelj emisije Independent Traveler poznati je i popularni ruski voditelj i direktor programa MUZ TV-a Andrey Razygraev koji posjećujući destinacije širom svijeta istražuje zanimljive priče lokalnog stanovništva te nudi savjete i prijedloge sadržaja koje vrijedi doživjeti. 

Ovaj TV show najgledaniji je među mlađom i srednjom generacijom turista, a Razygraev je utjecajan i na društvenim mrežama, posebice na Instagramu gdje ima gotovo 100 tisuća pratitelja. Uz to, iza sebe ima deset velikih i uspješnih TV projekata, kao i intervjue s brojnim poznatim osobama poput Brad Pitta i Angeline Jolie.

S ruskog tržišta za sljedeću godinu očekuje se rast od 14 posto 

Foto: HTZ

 Rast turističkog prometa s ruskog emitivnog tržišta u odnosu na prošlu godinu ove će godine iznositi gotovo 14 posto, a interes ruskih turista i ruskog turističkog sektora za hrvatske destinacije u stalnom je porastu. Imajući u vidu da se ruski turisti nalaze u samom vrhu ljestvice po potrošnji, doista je bitno konstantno raditi na promociji Hrvatske kao top destinacije za ruske turiste. Izuzetno smo zadovoljni što ekipa ruske MUZ TV boravi u Zagrebu tijekom Adventa jer nam je cilj daljnje jačanje prometa u pred i posezoni“, poručio je direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička, dodavši kako je Hrvatska i ove godine u izboru ruskog izdanja časopisa National Geographic uvrštena među top tri destinacije za obiteljski odmor. 

U prethodne tri sezone emisija je ostvarila gledanost koja premašuje 25 milijuna ljudi diljem Rusije. Siguran sam da će kroz emisiju iz Zagreba i SalajLanda brojni ruski gledatelji imati priliku upoznati Hrvatsku kao kvalitetnu cjelogodišnju destinaciju koja ima vrlo bogatu ponudu i tijekom zimskih mjeseci“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako će pozitivnim trendovima s ruskog tržišta doprinijeti i direktan cjelogodišnji let na relaciji između Zagreba i Moskve.

Snimljeni materijal bit će prikazan 21. prosinca 2019. u putopisnoj emisiji Independent Traveler, odnosno „Otpusk bez putevki“ na MUZ TV-u. 

Suradnja je organizirana na poziv HTZ-a, a ovo je već treće studijsko putovanje ruske televizije u ovoj godini. Naime, u lipnju je u Hrvatskoj sniman TV show “Poedem, poedim”, odnosno “Let’s go, let’s eat” NTV televizije, dok je u rujnu snimljen i TV show “Orel I reshka“, televizije Pyatnica, tj. Friday TV. 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN