Samobor se pridružio destinacijama za turističko trčanje

Nakon Zagreba, Splita, Pule, Opatije, Šibenika, Rovinja, Omiša, Hvara, Poreča, Münchena te Graza, i grad Samobor se pridružio trkačkim gradovima kroz aplikaciju za turističko trčanje SightRun. SightRun je besplatna...

Nakon Zagreba, Splita, Pule, Opatije, Šibenika, Rovinja, Omiša, Hvara, Poreča, Münchena te Graza, i grad Samobor se pridružio trkačkim gradovima kroz aplikaciju za turističko trčanje SightRun.

SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za navigaciju i aktivaciju audio zapisa koji korisniku daju zanimljive informacije o gradu. Upravo iz ovog razloga nije bitno koliko brzo/sporo se korisnik kreće. Za korištenje aplikacije dovoljne su slušalice za uši te tijekom korištenja nije potrebno gledati u mobilni uređaj što omogućuje potpunu slobodu kretanja i uživanja u trčanju i razgledu grada. Važno je za istaknuti kako su sve ture dostupne na engleskom i hrvatskom jeziku.

SightRun Samobor kružna tura duga je 6 kilometara, a koja započinje i završava na Trgu kralja Tomislava, kod zdenca.

Ova tura lagana je za trčanje, te je prepuna zanimljivih priča o lokalnim običajima, tradicijama, povijesti, hrani, atrakcijama i prirodnim fenomenima u okolici. Vjerujemo da će vas tura i inspirirati da nakon nje zavirite u još pokoji kutak Samobora te se nagradite samoborskim kremšnitama ili rudarskom greblicom” istaknula je Ivana Kokot iz Turističke zajednice Grada Samobora.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN