Svjetsko prvenstvo u branju maslina na otoku Braču osvojilo nagrada za kreativno događanje godine

U sklopu sajma FITUR u Madridu koje traje od 22. do 26. siječnja održana sje večana dodjela nagrade Creative Tourism Network. Vijest dana iz Madrida je svakako kako je...

U sklopu sajma FITUR u Madridu koje traje od 22. do 26. siječnja održana sje večana dodjela nagrade Creative Tourism Network.

Vijest dana iz Madrida je svakako kako je nagrada za kreativno događanje godine otišla u Hrvatsku, a koju je osvojilo Svjetsko prvenstvo u branju maslina u općini Postira na otoku Braču, koje se održalo u listopadu prošle godine.

Ove gdoine, 4. Svjetsko prvenstvo u branju maslina održati će se od 8. – 11. listopada 2020. u Postirima, a prijave za ekipe su otvorene OVDJE.

Foto: Turistička Zajednica Postira

Do sada su se prijavile ekipe iz Poljske, Slovačke, BIH, Mađarske, Francuske, Engleske, Sjeverne Makedonije, Njemačke i Južnoafričke Republike.

Creative Tourism Network je međunarodna neprofitna organizacija koja se specijalizirala za razvoj kreativnog turizma, a njihov stručni žiri je između 160 prijava i događanja odlučio kako je upravo Svjetsko prvenstvo u branju maslina najkreativnije i prvo događanje takve vrste u svijetu koje na inovativan i kreativan način čuva stoljetnu tradiciju toga kraja te ju približava domaćem stanovništvu i brojnim turistima.

Naslovna fotografija: Turistička Zajednica Postira

 

Povezane vijesti: