Tko kaže da Šibenik nema svoju zračnu luku? Ima čak dvije

Grad Šibenik ima “svoju” zračnu luku. Da, ima i to samo sat vremena od centra grada., točnije u Splitu i Zadru. A sada je napokon i prometno bolje povezan...

Grad Šibenik ima “svoju” zračnu luku. Da, ima i to samo sat vremena od centra grada., točnije u Splitu i Zadru. A sada je napokon i prometno bolje povezan s istima.

Grad Šibenik u sklopu javnog poziva  „Nabava usluge shuttle prijevoza putnika na relaciji od grada Šibenika prema zračnim lukama u Zadru i Splitu i obrnuto“  odabrao je zajedničku ponudu auto prijevoznika Denisa Smodlake i tvrtke Pućo za održavanje direktne autobusne linije na navedenim relacijama u vremenskom periodu od dva mjeseca. 

Kako ističu iz grada Šibenika, izabrani auto prijevoznik će obavljati prijevoz za vrijeme trajanja pilot projekta povezivanja grada Šibenika s navedene dvije međunarodne zračne luke, odnosno od 29. lipnja 2019. do 28. kolovoza 2019. godine. 

Jednosmjerna cijena putne karte u oba pravca je 60 kuna, očekivano vrijeme putovanja iznosi sat vremena, dok će autobus polazi s Autobusnog kolodvora Šibenik. Vozni red iz Šibenika prema zračnim lukama Split i Zadar možete vidjeti OVDJE

Bravo za grad Šibenik koji razmišlja van okvira svojih granica te se tako dodatno približio svojim gostima. Prometna dostupnost je prvi preduvjet za razvoj, a pogotovo spomenutim autobusnim linijama, jer turisti koji dolaze avionom ne putuju autom, a niti svi ne iznajmljuju rent a car. Ovime je osigurana direktna povezanost Šibenika sa zračnim lukama, a što će se sasvim sigurno pokazati kao pun pogodak. Samo je potrebno dobro iskomunicirati prema gostima ovu novost, kroz promociju i brendiranje cijele destinacije svih turističkih djelatnika. Od TZ-a, Grada do putničkih agencija, iznajmljivača, hotela i svih drugih turističkih sudionika u destinaciji.

Ne može svaki grad imati svoju zračnu luku, a relacija od sat vremena je više nego blizu, pogotovo stranim turistima koji dolaze iz velikih gradova ( čak i iz pozicije Zagreba ) a koji svaki dan putuju 1-2 sata na i s posla.

Ima li Poreč svoju zračnu luku? Ima u Puli i na Krku. Kao i što Vukovar i Vinkovci imaju svoju u Osijeku. Treba gledati širu sliku.

A sad zamislite da se cijela Dalmacija brendira kao jedan turistički brend? Logično i efikasno, zar ne? A ne kao sada što su tri brenda ( tri Županije ili županijske turističke zajednice ) ili još stotinu različitih turističkih destinacija i brendova ( lokalne turističke zajednice ). Svaka sa svojim logotipom, različitom komunikacijom, brendom, strategijom razvoja… Sve bez toliko važne sinergije.

Uskoro više o ovoj temi…

Foto: Pixabay.com / HrTurizam.hr

Povezane vijesti: