Treće izdanje regate “Trka oko Krka”

Predstoji nam uzbudljiv i dinamičan sportski vikend. Naime, od 9. do 11. rujna 2016. će se održavati treća po redu međunarodna navigacijska regata krstaša “Trka oko Krka”. Start ove...

Predstoji nam uzbudljiv i dinamičan sportski vikend. Naime, od 9. do 11. rujna 2016. će se održavati treća po redu međunarodna navigacijska regata krstaša “Trka oko Krka”.

Start ove atraktivne regate je u petak, 9. rujna u 19:00 u Novom Vinodolskome, a cilj u Selcu, i to najkasnije u nedjelju, 11. rujna do 14 h. Predviđena je ruta od otprilike 55 nm, a vozi se na relaciji Novi Vinodolski – oko otoka Krka – Selce. Nakon uspjeha prve i druge “Trke oko Krka”, sjajnih reakcija i pohvale publike i natjecatelja, i ove se godine očekuje dobar odaziv natjecatelja. Domaćini, jedriličarski klubovi “Jadro” (Selce) i “Burin” (Novi Vinodolski), kažu kako su dosadašnja dva izdanja regate pokazala dva lica akvatorija, jer prve su se godine natjecatelji nadmetali u pratnji primorske bure, a prošle su godine njihov izazov bili bonaca i kurenat.

trka-oko-krka-5

Prijave se primaju do petka, 9. rujna 2016. u uredu Regatnog odbora u Novom Vinodolskome (luka), gdje ih je potrebno i osobno potvrditi (najkasnije do 9. rujna u 15 h), a sve informacije mogu se pronaći na web stranici www.yc-jadro.hr. Start regate se može pratiti s rive u Novome ili s jednoga od turističkih brodova koji će isploviti iz Novog Vinodolskoga i iz Selca. Ne brinite ukoliko ne stignete, jer očekuje vas i live tracking prijenos na portalu Regate online http://www.regate.com.hr/.

Teško je odlučiti je li bolji šušur uoči ili nakon regate. Hoće li more biti blagonaklono ili će se igrati s natjecateljima? Tko će odnijeti pobjedu? Svakako nemojte propustiti uzbudljivu i jedinstvenu jedriličarsku poslasticu  – treću po redu “Trku oko Krka”!

-petak, 9. rujna – Novi Vinodolski

-od 10:00 – prihvat jedrilica, prijave i podjela uputa za jedrenje

-od 15:00 – pregled jedrilica, postavljanje uređaja za praćenje

-17:00 – sastanak kormilara, otvaranje regate, prigodni domjenak

-19:00 -start navigacijskog jedrenja (sve grupe)

-subota, 10. rujna – Selce

-doček jedrilica u cilju, prigodni domjenak i zabava.

-nedjelja, 11. rujna – Selce

-14:00 – vremensko ograničenje navigacijskog jedrenja

-15:00 -svečana podjela nagrada (u slučaju ranijeg završetka, pomiče se na subotu u večernjim satima ili nedjelju prijepodne).

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN