TZ grada Hvar objavila novi video povodom 152. godine organiziranog turizma

Mali kreativni tim Turističke zajednice grada Hvara vlastitim snagama pripremio je novi video kojim žele prikazati prirodne ljepote destinacije, komunicirati sa svim svojim gostima sukladno vremenu u kojem se...

Mali kreativni tim Turističke zajednice grada Hvara vlastitim snagama pripremio je novi video kojim žele prikazati prirodne ljepote destinacije, komunicirati sa svim svojim gostima sukladno vremenu u kojem se nalazimo, a ujedno i obilježiti sam dan 15. svibnja kada je prije 152. godine osnovano Higijeničko društvo, prvo takvo turističko udruženje u Europi.

Rezultati klimatoloških istraživanja sredinom XIX stoljeća pokazali su izvrsna svojstva hvarskog podneblja, pogodnog za liječenje raznih bolesti a posebno onih dišnih organa. Zahvaljujući Franzu Ungeru, botaničaru iz Graza, ubrzo se rodila ideja da se ove pogodnosti iskoriste te se u Hvaru osnuje zdravstveno-higijenska ustanova. Godine 1868. Osniva se Higijeničko društvo u Hvaru (Societa’ igienica di Lesina) čime počinje era suvremenog turizma.

Specifičan položaj te prirodna i povijesna baština bili su poticaj za razvoj organiziranog turizma koje je poticalo turizam te ga pozicioniralo kao najvažniju gospodarsku granu ovoga otoka.

Izrazito nam je zadovoljstvo da i u vremenu u kojem se nalazimo bilježimo porast zaljubljenika u prirodne ljepote Hvara, te je ovaj video svojevrsna zahvala njima kao i poruka da su dobrodošli u naš grad čim dođe vrijeme za planiranje putovanja, a također željeli smo i prigodno obilježiti dan od velikoga je značaja kako za hvarsku, tako i hrvatsku turističku tradiciju.” izjavio je Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Conde Nast Traveler 2020: Nominacija otoka Hvara za najbolji otok Europe

Nakon što je Hvar prošle godine renomirani magazin Conde Nast Traveler proglasio Hvar za najbolji otok Europe, sada su otvorene nove prijave za 2020.godinu gdje je naravno Hvar opet nominiran.

Glasati za otok Hvar možete OVDJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN