TZ Knina radi besplatne obuke u području turizma

Grad Knin i Turistička zajednica grada Knina provode projekt „Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma“ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U...

Grad Knin i Turistička zajednica grada Knina provode projekt „Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma“ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U sklopu projekta provest će se obuka za ukupno 16 osoba s područja Grada Knina i to obuke za: Turističkog pratitelja/icu ( 4 osobe ) , Turističkog vodiča ( 10 osoba ) i Voditelja/icu turističke agencije ( 2 osobe ).

Edukacije su besplatne, a javni poziv odnosi se samo za osobe koje imaju prebivalište s podrčuja Knina. Logično, kako bi se povećala zaposenost lokalnog stanovništva.

Inače, cijela priča je jako jednostavna. TZ Knina je vidjela potrebu za spomenutim kadrovima u turizmu te je odlučila ne čekati Državu ili neko čudo, našla način kako da cijelu priču financijski zatvori i sama napravi iskorak tj. bude krojač svojeg turističkog razvoja. Lako je kukati i držati se statusa quo te pronaći stotinu izgovora. No, razliku čine upravo oni koji su proaktivni i koji ruše status quo. Da, može se. Ovo je jedan mali plastični primjer kako je sve do ljudi. Primjer koji će već sutra zaposliti 16 osoba s područja Knina i koji će osigurati kvalitetnu izvedbu, što je prvi preduvjet za dugoročni razvoj.

Obuke se organiziraju u suradnji TZ grada Knina i Grada Knina, a provodit će se u listopadu 2019. godine.

Prijave za svaki pojedini poziv, uz ostalu navedenu dokumentaciju, potrebno je dostaviti zaključno sa 02. rujna 2019. godine. Više informacija kako se prijaviti saznajte OVDJE

Foto: TZ Knin

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN