U Dubrovniku do nedjelje konferencija Američkog udruženja savjetnika za putovanja

U Dubrovniku se održava prestižna godišnja konferencija Američkog udruženja savjetnika za putovanja (ASTA). “ASTA Destination Expo 2021.” započeo je u četvrtak 10. lipnja, a oko 100 agenata, članova i...

U Dubrovniku se održava prestižna godišnja konferencija Američkog udruženja savjetnika za putovanja (ASTA). “ASTA Destination Expo 2021.” započeo je u četvrtak 10. lipnja, a oko 100 agenata, članova i članica američkog udruženja, u Dubrovniku će se zadržati barem do nedjelje, 13. lipnja, do kada traje konferencija.

ASTA predstavlja jednu od najvećih organizacija putničkih savjetnika, odnosno agenata na svijetu. Njihove godišnje konferencije svake se godine održavaju u drugoj zemlji, a Hrvatsku su odabrali po prvi puta. Glavni ciljevi organizacije uključuju promociju turističkih destinacija, edukaciju američkih agenata u prodaji te intenziviranje turističkog prometa gostiju s područja Sjedinjenih Američkih Država kroz razvoj i prodaju složenih turističkih proizvoda.

Izbor Hrvatske i Dubrovnika kao domaćina ovogodišnje konferencije nije slučajan. Hrvatska je naime na prošlogodišnjoj konvenciji ASTA Global Live proglašena međunarodnom destinacijom 2020. godine. Radi se o prestižnoj nagradi koju dodjeljuje ASTA, a koja je od neprocjenjive vrijednosti za promociju Hrvatske. Ugošćavanje stotinjak američkih stručnjaka u turizmu u Dubrovniku, koji na B2B sastancima dogovaraju poslove direktno s hrvatskim pružateljima usluga u turizmu, zasigurno čini ovu konferenciju jednom od važnijih turističkih događanja za hrvatski turizam u ovoj godini.

Službeni organizatori konferencije su ASTA i AmCro Travel Agency uz partnerstvo Elite Travel i HIT Dalmatia. Konferenciju su podržali i Hrvatska turistička zajednica, Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, Hotel Rixos Premium Dubrovnik, American Airlines i Dolphin Friends.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN