U Poreču predstavljena nova međunarodna biciklistička utrka Istria300

Istria300 nova je sportska manifestacija za ambiciozne ljubitelje biciklizma iz čitavoga svijeta s upečatljivim biciklističkim rutama koje prolaze nekim od najljepših istarskih cesta i najspektakularnijim lokacijama koje će sudionicima...

Istria300 nova je sportska manifestacija za ambiciozne ljubitelje biciklizma iz čitavoga svijeta s upečatljivim biciklističkim rutama koje prolaze nekim od najljepših istarskih cesta i najspektakularnijim lokacijama koje će sudionicima osigurati biciklističko iskustvo života.

Pod sloganom „Ride Your Limits“, Istria300 Poreč će pretvoriti u meku svjetskog biciklizma. Utrka je to koja nudi idealne uvjete za suočavanje s velikim sportskim izazovima usred slikovitih istarskih pejzaža na cestama zatvorenim za promet.

Svi sudionici započinju i završavaju vožnju u Poreču, a tijekom same vožnje odlučuju se za željenu udaljenost. Mogu birati između čitave rute od 300 kilometara, ili se tijekom vožnje prebaciti na rutu od 235 ili 155 kilometara.

Istria300 biciklističke rute

No, Istria300 „samo“ je jedno od bitnih događanja ove četverodnevne biciklističke manifestacije. Od 8. do 11. listopada 2020., Istria300 Expo zainteresiranima će ponuditi sve što biciklističko srce poželjeti može. Uzbudljiva predavanja, kao i poseban obiteljski program upotpunit će ovo događanje u Poreču.

Ovu međunarodnu biciklističku manifestaciju organiziraju Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist, i Julius Rupitsch, organizator prestižne austrijske brdske utrke Großglockner Berglauf, prenosi Glas Istre.

Izabrali smo Istru jer ona nudi idealne uvjete za biciklizam. Rute obuhvaćaju prekrasna mjesta, odličnu infrastrukturu, kao i sadržaje namijenjene biciklistima. Osim toga, samu destinaciju čine i njezini ljudi, a cjelokupni će dojam sudionicima osigurati nezaboravno biciklističko iskustvo“, izjavio je Miholjević.

Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri, koja podržava ovaj veliki projekt, smatra kako su glavne poluge za razvoj bike turizma kreacija sadržaja i ponude za cikloturiste. “Konfiguracija terena u Istri, odlična infrastruktura i sadržaji naših hotela prilagođeni aktivnim gostima i profesionalnim sportašima podloga su razvoja sjajne cikloturističke ponude. U Valamar Rivieri strateški razvijamo destinacije u kojima poslujemo koristeći svoje resurse i njihov puni potencijal kako bismo gostima ponudili upravo ono što traže“.

Gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić, i direktor TZ Poreča, Nenad Velenik, slažu se kako je za idući listopad stvoren još jedan motiv dolazaka posjetitelja čime se produljuje turistička sezona.

Više informacija o utrci možete pronaći OVDJE.

Izvor / foto: Valamar Riviera; Glas Istre

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN