U Vinkovcima i Vukovaru održava se radionica interpretacije kulturne i prirodne baštine

Razvoj održivog turizma jedan je od strateških ciljeva Republike Hrvatske pa tako i kontinentalnog dijela Hrvatske. Želimo li održivu i kvalitetnu budućnost, potrebno je educirati zajednicu koja tu živi....

Razvoj održivog turizma jedan je od strateških ciljeva Republike Hrvatske pa tako i kontinentalnog dijela Hrvatske. Želimo li održivu i kvalitetnu budućnost, potrebno je educirati zajednicu koja tu živi.

Kulturna i prirodna baština može predstavljati izvor i sredstvo za život zajednice, no da bi bila održiva potrebno je ljude upoznati s alatima koji će im u tome pomoći. Upravo iz tog razloga Vinkovci i Vukovar domaćini su edukativne radionice „Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma“.

Organizatori radionice su Udruga turističkih vodiča grada Vukovara i Hrvatska udruga za interpretaciju baštine – Interpretirajmo Hrvatsku, partneri na projektu „Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma“ koji je odobren za financiranje na natječaju Ministarstva turizma „Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu u 2019“.

Radionica je namijenjena voditeljima i djelatnicima muzejskih ustanova i drugih ustanova u kulturi poput posjetiteljskih i interpretacijskih centara, turističkim vodičima i vodičima u zaštićenim područjima prirode, voditeljima turističkih zajednica, voditeljima turističkih agencija i svima koji žele saznati kako mogu vlastitim djelovanjem doprinijeti stvaranju održive destinacije, kreirajući posebne sadržaje i programe iz područja interpretacije prirodne i kulturne baštine i turizma doživljaja.

Izvor / foto: Hrvatska udruga za interpretaciju baštine

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN