UNWTO organizira studentsko natjecanje u turističkom sektoru

Velika potražnja za specijaliziranim ljudskim kapitalom, kako bi se zadovoljile potrebe nacionalnih turističkih agencija i privatnih kompanija, jedan je od glavnih izazova s kojima se danas suočavaju turističke destinacije....

Velika potražnja za specijaliziranim ljudskim kapitalom, kako bi se zadovoljile potrebe nacionalnih turističkih agencija i privatnih kompanija, jedan je od glavnih izazova s kojima se danas suočavaju turističke destinacije.

To objašnjava relevantnu ulogu koju trenutno imaju nacionalne turističke agencije kako bi u svoj menadžment uključile strategije turističkog obrazovanja koji doprinosi proširivanju specijalizirane radne snage, poboljšanju kvalitete pružanja turističkih usluga te stvaranju šireg znanja i informacija prilikom donošenja odluka. Ukratko, promicanje konkurentnosti i održivosti u cijelom proizvodnom lancu na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Stoga je odnos između vlada, industrije i obrazovnih ustanova ključan za postizanje tih sinergija.

Svjetska studentska turistička liga, koja je u sklopu Akademije Svjetske turističke organizacije, nastoji stvoriti inovativno okruženje koje će osnažiti i motivirati studente u turističkom i putničkom akademskom sektoru da se uključe u industriju i sudjeluju u svjetskoj studentskoj turističkoj ligi čime dobivaju iskustvo stvaranjem i predstavljanjem inovativnih rješenja za izazove s kojima se sektor danas suočava. Izazovi će biti usklađeni s Ciljevima održivog razvoja (SDGs).

Globalna liga traje 5 mjeseci, a njoj se timovi studenata iz različitih institucija natječu u osmišljavanju najbolje inovativne ideje za rješavanje izazova koje su postavili iz UNWTO-a te partneri iz javnog i privatnog sektora. Rješenja studenata ocjenjivat će žiri iz mjeseca u mjesec, čime se stvara ligaško natjecanje. Četiri tima s najboljim rezultatima borit će se za prvo mjesto u finalnom natjecanju.

Više informacija o natjecanju možete pronaći OVDJE.

Izvor / foto: UNWTO; Pexels

Povezane vijesti: