Valamar Riviera u prvih devet mjeseci ostvarila prihod veći od 2 milijuna kuna

Valamar Riviera je u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvarila je ukupni konsolidirani prihod od 2.068 milijuna kuna odnosno zabilježen je rast od 8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine....

Valamar Riviera je u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvarila je ukupni konsolidirani prihod od 2.068 milijuna kuna odnosno zabilježen je rast od 8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Rezultat je to ulaganja u turizam visoke kvalitete, konsolidaciju poslovanja Hotela Makarska i hotela Valamar Obertauern te rasta poslovanja u periodu pred i posezone.

Nakon nekoliko godina povećane potražnje za Hrvatskom došlo je do stagnacije rasta. Ipak, Valamar je tijekom prvih devet mjeseci ove godine ostvario 6,4 milijuna noćenja, što je porast od 4,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je prosječna cijena rasla za 5,3%. Najveći rast prodaje ostvaren je u proizvodima visoke kvalitete u koje je investirano proteklih pet godina. U Valamaru je u sezoni 2019. radilo oko 7 tisuća zaposlenika.

Na razini poslovne godine Valamar Riviera u 2019. očekuje ostvariti između 2.175 milijuna i 2.200 milijuna kuna prihoda, odnosno zabilježiti rast od 9,2 do 10,5 posto. Rast prihoda bit će popraćen i rastom konsolidirane operativne dobiti (EBITDA) koja će na godišnjoj razini doseći između 750 i 760 milijuna kuna, što predstavlja rast od 8 do 9,4 posto u odnosu na 2018. godinu.

Iz Valamara poručuju kako nastavljaju s ulaganjima u hrvatski turizam kroz realizaciju razvojnog plana ulaganja od 1,5 milijardi kuna u Imperial Rivieru te izgradnju hotela Pinea u porečkoj zoni Pical, najvećeg projekta u hrvatskom turizmu ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna, čiji je dovršetak planiran za sezonu 2021. godine.

Izvor/ foto: Valamar Riviera

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN