vinkovci

Vinkovci ugostiteljima daju 2.000 kuna po zaposleniku i ukidaju porez na potrošnju

Ugostiteljstvu, kao jednoj od najteže pogođenih grana gospodarstva, svaka pomoć je dobrodošla. Epidemiološke mjere i ograničenja ostavile su neizbrisiv trag na brojnim životima zaposlenika u ugostiteljstvu. U želji da...

Ugostiteljstvu, kao jednoj od najteže pogođenih grana gospodarstva, svaka pomoć je dobrodošla. Epidemiološke mjere i ograničenja ostavile su neizbrisiv trag na brojnim životima zaposlenika u ugostiteljstvu. U želji da pomogne prebroditi ovo teško razdoblje, Grad Vinkovci najavio je potpore ugostiteljstvu. Prva potpora odnosi se na jednokratnu pomoć zaposlenima u ugostiteljstvu u iznosu od 2.000 kuna, a druga će biti ukidanje poreza na potrošnju.

“Ugostitelji su važan dio poduzetništva u našem gradu i svako radno mjesto koje o njima ovisi također je od neprocjenjive važnosti. Odlučili smo stoga pomoći našim ugostiteljima i za tu je svrhu osigurano 800 tisuća kuna, a sredstva će biti podijeljena tako da će prijavitelji dobiti 2.000 kuna po zaposleniku. Nadamo se kako će ova naša mjera, uz državne potpore, biti dovoljna da do kraja prebrode ovu situaciju u kojoj su se našli mimo svoje volje” – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i dodao kako će ugostitelji i nadalje najam javnog prostora plaćati samo jednu kunu, što bi im trebalo olakšati poslovanje tijekom ljeta.

Nadalje vinkovački gradonačelnik je najavio kako je u planu i ukidanje gradskog poreza na potrošnju. Prijedlog je to koji će ići na Gradsko vijeće, a odluka bi se trebala primjenjivati od početka sljedeće godine. Do sada je stopa poreza na potrošnju u Vinkovcima iznosila 3%, a Grad Vinkovci je godišnje imao prihod od oko 900.000 kuna.

Naslovna fotografija: Facebook Novosti.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN