Zadar proglašen najuspješnijom destinacijom nautičkog turizma

Na Danima hrvatskog turizma, koji se po prvi put održavaju u pet slavonskih županija, Zadar proglašen najuspješnijom destinacijom nautičkog turizma. Sinoć su u Vinkovcima, u sklopu Dana hrvatskog turizma...

Na Danima hrvatskog turizma, koji se po prvi put održavaju u pet slavonskih županija, Zadar proglašen najuspješnijom destinacijom nautičkog turizma.

Sinoć su u Vinkovcima, u sklopu Dana hrvatskog turizma koji se održavaju u Slavoniji od 02. do 05. listopada, dodijeljene prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu. 

Zadar i Zadarska županija apsolutni su pobjednici u kategoriji nautičkog turizma. Grad Zadar proglašen je najuspješnijom destinacijom nautičkog turizma, dok su marine D-Marin Marina Dalmacija i Olive Island Marina, proglašene za najbolje u kategorijama “Velika i Mala marina”

Mario Paleka direktor TZ grada Zadra

Iznimna nam je čast i privilegija biti dobitnik ove nagrade za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma u Hrvatskoj. Ovo veliko priznaje struke je samo dodatni poticaj da smo na pravom putu i da nastavimo razvijati Zadar u pravcu prepoznatljive destinacije nautičkog turizma. Nagrada za najuspješniju destinaciju godine vrlo je važna, budući da je Zadar i zadarski akvatoriji među pionirima nautičkog turizma. Nautička sezona se odvija već od ožujka pa sve do listopada, čak i u mjesecu studenom, što je svakako značajno pridonosi razvoju cjelogodišnjeg turizma. Veliki je broj nautičkih gostiju koji dolaze u Zadar, budući da imamo šest marina koje su moderno uređenje i zadovoljavaju svim svjetskim i europskim standardima. Također, zadarski arhipelag pruža iznimno puno mogućnosti kada je u pitanju nautički turizam. Zadarski akvatorij je vrlo atraktivan, ugodan, otoci su puno bliže nego na nekim drugim destinacijama, što našim gostima pruža veliku mogućnost mirne plovidbe, gdje nema puno valova i vjetra, nego upravo nudi optimalne uvijete za jedrenje, što nautičari i prepoznaju” istaknuo je Mario Paleka direktor TZ grada Zadra, te dodao kako su naše prednosti za danji razvoj nautičkog turizma i blizina grada Zadra kao TOP destinacije, odlična prometna povezanost te blizina avionske zračne luke.

Priznanja za najbolju Veliku i Malu marinu odlaze u Zadarsku županiju 

Osim priznanja za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma, Zadar i Zadarska županija mogu biti ponosni i na još dvije značajne nagrade u nautičkom turizmu. 

U sklopu nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku), D-Marin Marina Dalmacija iz Sukošana osvojila je prvu nagradu u kategoriji “Velika marina”, dok je za najbolju “Malu marinu”  proglašena Olive Island Marina u mjestu Sutomišćica na otoku Ugljanu.

Velika marina: D-Marin Marina Dalmacija
Mala marina: Olive Island Marina

“Zadar je u ovom trenutku bilježi 10% više gostiju u odnosu na prošlu godinu, što je za nas još jedan veliki poticaj i uspjeh, s obzirom na to da se u gradu Zadru dugi niz godina nisu otvorili hoteli visoke kategorije, a za kojima vapimo. Nadamo se kako će svaka nagrada, pa tako i nagrada za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma, biti dodatni poticaj investitorima za proširenje ponude hotelskog smještaja visoke kategorije u gradu Zadru” zaključio je Paleka. 

Nautički turizam ima veliki značaj u produženju sezone i diversifikaciji turističke ponude, a Zadar kao najuspješnija destinacija nautičkog turizma s odličnom infrastrukturom i ljepotom zadarskog arhipelaga i dalje proaktivno razvijati i širiti svoju nautičku ponudu.

Nagrada za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma koju je ponio naš Zadar, svakako je i najbolja pozivnica građanima Zadra, kao i svim posjetiteljima na nadolazeću tradicionalnu zadarsku jedriličarku regatu “ Zadarska Koka 2019.”  koja će se održati u subotu 26. listopada, u Zadarskom kanalu.

Također, sinoć je nagradu za Hostel godine osvojio Boutique Hostel Forum, također iz Zadra.

Foto: PR

Povezane vijesti: