digitalni nomadi u dubrovniku

Završen program “The Dubrovnik digital nomad-in-residence”

Nakon mjesec dana, završen je program “The Dubrovnik digital nomad-in-residence” u kojem je sudjelovalo deset digitalnih nomada iz sedam zemalja, izabranih putem natječaja. Oni su proteklih 30 dana proveli...

Nakon mjesec dana, završen je program “The Dubrovnik digital nomad-in-residence” u kojem je sudjelovalo deset digitalnih nomada iz sedam zemalja, izabranih putem natječaja. Oni su proteklih 30 dana proveli besplatno u Dubrovniku, gdje su pohađali radionice koje su za cilj imale stvaranje strateškog i održivog smjera kojim bi Grad trebao krenuti i prilagoditi se COVID-19 izazovima.

///Deset digitalnih nomada iz različitih dijelova svijeta odabrano da provedu besplatno mjesec dana u Gradu Dubrovniku

Na završnoj konferenciji prikazani su rezultati radionica koje su održane u sklopu projekta Digital nomad-in-residence. U proteklih mjesec dana digitalni nomadi dobro su upoznali Dubrovnik o kojem imaju samo riječi pohvale, a pozitivne kritike zasigurno će dobro odjeknuti u svjetskoj zajednici digitalnih nomada.

“Ne želim otići! Definitivno ne želim otići. Prekrasno iskustvo. Naučila sam da se i netko moje dobi može spakirati i živjeti kao digitalni nomad u predivnoj zemlji”, za HRT je rekla Marlee McCormick iz SAD-a.

“U početku smo svi zamišljali da je Dubrovnik mjesto za kraći boravak, ali što smo dulje ovdje, dulje želimo ostati. Puno smo obilazili i okolicu s kojom nismo bili upoznati. Jako nas je privuklo i sviđa mi se da ovaj projekt napreduje”, rekla je Kaisu Koskela iz Finske.

Upravo je slika Dubrovnika, kao idealne destinacije za ovakvu vrstu turizma, jedan od glavnih razloga što su digitalni nomadi iz sedam zemalja proveli mjesec dana u biseru Jadrana. Njihov posjet zasigurno će doprinijeti daljnjoj prilagodbi Dubrovnika željama i potrebama digitalnih nomada.

Na završnoj konferenciji održanoj u Lazaretima, dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio je kako će Dubrovnik uskoro dobiti i kuću za digitalne nomade. Izgradnja kuće, uz prilagodbu smještaja, pretvorila bi Dubrovnik u destinaciju koja bi bila idealna za digitalne nomade.

“Ne možemo očekivati da će se naš turizam budućnosti oslanjati isključivo na digitalne nomade, ali vjerujem kako će oni zauzimati jedan značajan segment toga. Kuća za digitalne nomade je mjesto gdje će svi oni kada dođu u Dubrovnik pronaći sve informacije koje su im potrebne, pronaći radno mjesto gdje će moći dijeliti ideje sa svim ostalima digitalnim nomadima. Oni se ne bave samo jednim poslom, već je riječ o različitim strukama i poslovima“,  izjavio je gradonačelnik Mato Franković za dubrovnik.hr.

///Digitalni nomadi kao ambasadori našeg turizma

Podsjetimo, Dubrovniku ovo nije prvi doticaj s digitalnim nomadima. Još u listopadu prošle godine Grad je bio domaćin prve konferencije za digitalne nomade, nakon čega je i pokrenut projekt “The Dubrovnik digital nomad-in-residence”.

Naslovna fotografija: Facebook Saltwater Workspace

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN