Zbog Baška Outdoor Festivala ostvareno 3.000 noćenja van sezone

Baška Outdoor Festival ( BOF ) je u svom petom izdanju potvrdio da je najposjećenija izvansezonska manifestacija na otoku Krku, s čak preko 3.000 zabilježenih noćenja i preko 2.000 sudionika koji su uživali...

Baška Outdoor Festival ( BOF ) je u svom petom izdanju potvrdio da je najposjećenija izvansezonska manifestacija na otoku Krku, s čak preko 3.000 zabilježenih noćenja i preko 2.000 sudionika koji su uživali u brojnim mogućnostima outdoor avantura u Baški.

Baška je, u sklopu 5. Outdoor Festivala, od 11. do 13. listopada prošle godine, ponudila pet atraktivnih outdoor sportskih programa koji su uključili brojne sportske i rekreativne aktivnosti, od trail trčanja/utrka, brdskog biciklizma, preko planinarenja do penjanja na stijeni i ziplinea, uz posebne pogodnosti smještaja.

Uspjeh BOF-a prepoznali su i čitatelji najvećeg outdoor magazina u Hrvatskoj „People Outdoors“  koji u sklopu dodjele prvog hrvatskog Outdoor Oscara, za najbolje outdoor sportaše, projekte i manifestacije upravo Baška Outdoor Festival proglasili pobjednikom u kategoriji najboljeg outdoor događanja 2019. godine


Najviše posjetitelja prošle godine na BOF stiglo je iz Hrvatske, no brojni su bili i posjetitelji iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Mađarske. Na utrci Krk’n’roll su tako, primjerice, prisustvovali sudionici iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske i Nizozemske.

Također, T Baška je s ciljem promocije aktivnog turizma objavila je Outdoor brošure, a cijelu ponudu možete pogledati ovdje. Ovogodišnje, šesto izdanje Baška Outdoor Festivala održati će se od 16. do 18. listopada!

BOF je još jedan dokaz kako su manifestacije odličan motiv dolaska, pogotovo van glavne sezone. Dapače, manifestacije i razni drugi programi trebali bi biti imperativ svakoj destinaciji.

Još kada bi se na cijelom otoku Krk-u za stvarno ( ne kroz formu, nego kroz sadržaj ) udružile sve snage kroz pravu sinergiju gdje bi im bio kraj… Mjesec aktivnog turizma na otoku Krku. Trči po cijelom otoku Krku. Cijeli otok Krk se u listopadu pretvara u otvorenu aktivu zonu. Pa spojiti priču s digitalnim nomadima… ideje samo dolaze. Nova glavna sezona, i to ne kroz kvantitetu nego kroz kvalitetu. Zvuči više nego zanimljivo, zar ne?

Naslovna fotografija: Luka Tabako i Damir Jevtić

Povezane vijesti: