Županijska lučka uprava Crikvenica nastavlja s radovima na uređenju luke

Kraj turističke sezone donosi nastavak realizacije projekta „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“ kojim će seosigurati kvalitetnija povezanost stanovnika otoka Krka s kopnom Radovi...

Kraj turističke sezone donosi nastavak realizacije projekta „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“ kojim će seosigurati kvalitetnija povezanost stanovnika otoka Krka s kopnom

Radovi na dogradnji luke Crikvenica, koji predviđaju izgradnju zapadnog lukobrana duljine 130 metara i Male palade duljine 60 metara, nastavljaju se od idućeg tjedna budući da su bili privremeno obustavljeni za vrijeme trajanja turističke sezone. 

Riječ je o najznačajnijem projektu od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica te donedavno najvećem ulaganju u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije koje je započelo još u studenom prošle godine.

Turistička sezona je sada iza nas te od idućeg tjedna intenzivno nastavljamo s radovima kako bismo u skladu s definiranim rokovima uspješno dovršili projekt dogradnje luke Crikvenica. Dosad je uspješno odrađen velik dio posla koji se odnosi na podmorski iskop i nasipavanje kamenog nasipa, te je izbetoniran dio betonskih blokova i obaloutvrdica. Realizacijom projekta osigurat će se preduvjeti za kvalitetniju povezanost otoka Krka s kopnom, ali i stvoriti temelji za nadogradnju turističke i nautičke ponude u Crikvenici“, istaknuo je ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica, Mario Kružić.

Dovršenjem projekta zadovoljit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka. 

Također, poboljšana usluga prijevoza putnika tijekom cijele godine omogućit će integriranost hrvatskih otoka u širu prometnu mrežu te unaprijediti preduvjete za zapošljavanje, obrazovanje i pristup medicinskoj skrbi stanovnicima otoka Krka.

Povezana vijest: PREDSTAVLJEN PROJEKT DOGRADNJE LUKE CRIKVENICA VRIJEDAN 33 MILIJUNA KUNA

Foto: Županijska lučka uprava Crikvenica

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN