Aleksandra Kuratko Pani: Mi koji nemamo sunce i more, moramo se boriti da goste zadržimo što duže

“Kao turistička zemlja, morali bi raditi i na tome da turisti koji idu prema Jadranu stanu na barem jedan ili više dana u Međimurje, Slavoniju, Zagrebačku županiju… to su...

Kao turistička zemlja, morali bi raditi i na tome da turisti koji idu prema Jadranu stanu na barem jedan ili više dana u Međimurje, Slavoniju, Zagrebačku županiju… to su milijuni turista koji nam prolaze tj. idu na more te bi se puno napravilo da se barem mali postotak tih turista “skrene” na kontinent. Za to je potrebna samo dodatna promocija jer sadržaji već postoje. Također, tu je važno istaknuti da bismo time smanjili pritisak na obali, kao što to možemo učiniti njihovim usmjeravanjem na kontinentalni dio Istre i Dalmacije”, ističe Aleksandra Kuratko Pani voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Upravo seoski turizam je bila jedna od glavnih tema novog turističkog glasnog razmišljanja – Homo Turisticus.

Što je ruralni turizam, a što seoski turizam? Koji su izazovi i problemi u razvoju seoskog turizma? Možemo li spojiti poljoprivredu i turizam kroz plasman domaćih proizvoda? Kako ubrzati razvoj istog? – samo su jedne od tema novog podcasta Homo Turisticus.

EP.09 / Aleksandra Kuratko Pani: Mi koji nemamo sunce i more, moramo se boriti da goste zadržimo što duže

Podcast možete slušati OVDJE, kao i na Amazon MusicGoogle PodcastSpotify ili preko Apple Podcasts

/ / / PO PRVI PUT U POVIJESTI KRENULA NACIONALNA KAMPANJA RURALNOG TURIZMA „DOŽIVI DOMAĆE. ISTRAŽI RURALNU HRVATSKU!“

/ / / IDEMO NA SELO – ODLIČAN NOVI PROJEKT PROMOCIJE RURALNOG TURIZMA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN