Dobro došli na turistički news portal HrTurizam.hr

U startu htio bih Vam se zahvaliti na posjeti te s vama podijeliti naša razmišljanja, ideje, viziju i naše vrijednosti. Nadamo se kako ćete biti dio naše i Vaše...

U startu htio bih Vam se zahvaliti na posjeti te s vama podijeliti naša razmišljanja, ideje, viziju i naše vrijednosti. Nadamo se kako ćete biti dio naše i Vaše priče – priče o hrvatskom turizmu, jer turizam se sastoji od emocije, doživljaja i priče. Pričajmo priče zajedno.

Kako je sve počelo ?

Prije godinu i pol počeo sam pisati turističke blogove na Večernjakovoj blogosferi, te kako sam se svakodnevno fokusirao na turizam tako sam primijetio kako u Hrvatskoj ne postoji medij koji svakodnevno prati turizam na dnevnoj bazi. Napravio sam istraživanje, analizu i razvio koncept u glavi te krenuo u realizaciju turističkog news portala HrTurizam.hr. Danas je portal napokon vani i iskreno se nadam kako će ovo biti još jedna uspješna poduzetnička priča – od bloga do poduzetništva.

Krećemo, da jednostavno krećemo.

Kada planirate svoju poslovnu ideju pretvoriti iz glave u stvarnost, uvijek se prije starta na putu pojave razni neplanirani problemi, razne dvojbe, niste zadovoljni određenim elementima, osjećate kako to još nije to, kako još niste spremni, stalno odgađate  – vjerujte mi, glava Vam je puna raznih sumnji i dvojbi. No, ono najbitnije je samo krenuti jer nikad nećete „biti“ spremni, a pravi trenutak  je upravo sada !

Poslušao sam savjet i jednostavno nakon raznih odgađanja, čekanja da „budem „ spreman – krećem tako da jednostavno krećem.

Inače je kod ovakvih projekata pravilo izaći na tržište s velikom kampanjom, raznim ekskluzivama , veliki oglašivačima u startu, no HrTurizam.hr kreće upravo suprotno. Krećemo polagano, korak po korak, želimo organski i kvalitetno rasti, mijenjati se i razvijati iz tjedan u tjedan te pratiti bilo upravo Vas – turističkih djelatnika.

dobrodošli logoNaše vrijednosti

Glavni fokus nam je, osim svakodnevnih vijesti iz turizma, na kvalitetnom sadržaju te razmijeni ideja i razmišljanja o turizmu s turističkim stručnjacima. Svakako želimo potaknuti pozitivne promijene i jednostavno pričati dobre turističke priče. Hrvatska je puno života, puna nevjerojatnih priča – pričajmo priče.

Vjerujemo kako se turizam sastoji od tri elementa: emocije, doživljaja i priče. Želimo vam ispričati priče koje su vrijedne dijeljenja i koje nas nadahnjuju. Priče koje nas potiču da razmišljamo drugačije, inspiriraju nas i pokreću u nama ono nešto. Budite dio naše i vaše priče o turizmu jer turizam je puno više od odlaska na turističku destinaciju. Turizam je živi organizam čiji je glavni motor čovjek.

Želimo povezati odlične priče i ljude te stvarati nove pozitivne vrijednosti. Jedino tako možemo stvarati nove ideje i podići razinu turizma na viši i kvalitetniji nivo. Konkretnim primjerima i širenjem ideja koje su vrijedne dijeljenja, možemo potaknuti i educirati sve one koji se turizmom bave na pozitivnu promjenu. Kada pričamo o turizmu najbitniji su ljudi, ljudi su ključ uspjeha u turizmu. Želim motivirati , potaknuti ljude da nam turizam bude bolji.

dobrodošli vrijednosti

Filozofija turizma

„Poštuj sebe, poštivat će te i drugi „ izrekao je jedan od najčitanijih pisaca na svijetu Paulo Coelho te osobno smatram kako je upravo to naš osnovni problem. Ako gledamo kroz prizmu turizma definitivno ne poštujemo niti cijenimo svoju kulturu, povijest i naslijeđe, naprotiv kao da je se sramimo. Paradoksalno, to je upravo naš najjači adut.

Budimo to što jesmo jer turisti upravo to žele vidjeti, doživjeti i okusiti. Ne treba nam nova velika ideja našeg turizma, nego napokon moramo biti i prodavati ono što jesmo – Istrijani, Dalmatinci, Slavonci, Međimurci, Zagorci, Ličani …. Hrvati. Budimo ono što jesmo – autohtoni, autentični i vjerodostojni! To je priča koju moramo ispričati.

Zajedničkim snagama možemo usmjeriti turizam na bolje. Promjena je moguća – budimo ta promjena.

Turizam se sastoji od emocija, doživljaja i priče.

Pričajte priče s nama.

 

Goran Rihelj, urednik i osnivač turističkog news portala HrTurizam.hr / goran.rihelj@hrturizam.hr

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN