Hotel Palace postaje član The Leading Hotels of the World

U 2019. godini Sunčani Hvar nastavlja s najznačajnijom investicijom u portfelju, a to je obnova hotela Palace, vrijedna 100 milijuna kuna.  Već prije svog otvorenja, ovaj najluksuzniji hotel na...

U 2019. godini Sunčani Hvar nastavlja s najznačajnijom investicijom u portfelju, a to je obnova hotela Palace, vrijedna 100 milijuna kuna. 

Već prije svog otvorenja, ovaj najluksuzniji hotel na otoku postao je član elitne hotelske asocijacije luksuznih hotela The Leading Hotels of the World. „Veliko nam je zadovoljstvo što smo postali članom prestižne grupacije The Leading Hotels of the World koji u svom konzorciju broji preko 400 luksuznih hotela i resorta. Hotel Palace objedinjuje najviše standarde luksuza s vizijom da pruži gostima vrhunsku uslugu i jedinstveno iskustvo,“ izjavila je Gordana Tomičić, predsjednica Uprave.

Tako se Sunčani Hvar pridružio The Leading Hotels of the World obitelji u Hrvatskoj koju čine i Hotel Monte Mulin u Rovinju, Dubrovački vrtovi i Villa Dubrovnik u Dubrovniku te Ikador Luxury Boutique hotel&spa u Opatiji, Ika.

Prošla godina najbolja u povijesti poslovanja Sunčanog Hvara

Hotela Palace, Hvar

U 2018. godini Sunčani Hvar Hoteli ostvarili su značajan rast prema svim pokazateljima. Ukupni prihodi iznosili su 288,5 milijuna kuna, što predstavlja rast od 37%. 

Tako je u 2018. godini Društvo od prodaje ostvarilo prihode od 212,8 milijuna kuna, dok je bruto operativna dobit iznosila 99 milijuna kuna što je rast od 74% u usporedbi s 2017. godinom. Zahvaljujući velikim ulaganjima u portfelj proteklih godina i investicijama u 2018. godini vrijednih 44 milijuna kuna koje uključuju renovaciju hotela Amfora i Adriana, zabilježena je najbolja, ali i najduža turistička sezona.

Društvo je ostvarilo značajan rast prihoda iz smještaja, od 12,6 milijuna kuna, što je porast od 11% u usporedbi s 2017. poslovnom godinom. Istovremeno, zabilježen je i rast poslovanja segmenta hrane i pića u iznosu od 7,6 milijuna kuna, što je povećanje od 14% u odnosu na prošlu godinu.

Hotela Palace, Hvar

Strukturu gostiju Sunčanog Hvara i dalje dominiraju emitivna tržišta Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije. Rast gostiju iz SAD-a je 26%, dok je u Velikoj Britaniji 14% u odnosu na prethodnu godinu. Ostala razvijena tržišta koja bilježe rast noćenja su Australija, Brazil te skandinavske i zapadnoeuropske zemlje. 

Najave za sezonu su dobre, a potvrđeni sportski događaji u 4. mjesecu kao što je tradicionalna Uskršnja Regata, Otillo Swimrun te Mountain Madness Croatia, obilježavaju početak sezone na najsunčanijem otoku Jadrana, ističu iz Sunčani Hvar te dodaju kako su u predsezoni zabilježeli porast prihoda soba od 18% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je rezultat sve ranijeg otvaranja hotela te povećanog broja dolazaka gostiju kojima su omogućene frekventne katamaranske linije van visoke sezone. 

Vijesti: