Investitor traži zatvorenu koncesiju na pomorskom dobru kao preduvjet za obnovu hotelskog kompleksa Haludovo

Foto:  F-Stop Production Youtube

Hotelski kompleks Haludovo u Malinskoj od nekad najboljeg simbola našeg turizma do rugla koji desetljećima stoji i popada. No, napokon se neke stvari pomičnu s mrtve točke tj. počelo se konkretno pričati i o aktiviranju ove atraktivne nekretnine i bivšeg simbola otoka Krka.

Naime, načelnik Općine Malinska-Dubašnica, Robert Anton Kraljić, održao je sastanak s g. Arom A. Abramyanom, predsjednikom Nadzornog odbora Haludova, a na sastanku su predstavljene namjere investitora za realizacijom investicije obnove hotelskoga kompleksa Haludovo u iznosu od  250 do 300 milijuna eura.

Odlična vijest, no postoji jedna”kvaka”. Investitor ima jedan konkretan preduvjet oko investicije hotela Haludovo, a radi se o zahtjevu za odobrenjem zatvorene koncesije na pomorskom dobru od hotela Maestral do Ribarskog sela. Naglašavam zatvorene koncesije, što bi značilo gubitak obalne šetnjice tj. obalnog prostora, našeg najvrjednijeg resursa.

Kako ističe Kraljić u svojem priopćenju, namjera je vlasnika Haludova dobivanje koncesije zatvorenog tipa s objašnjenjem da se time omogućuje visoka razina sigurnosti i vrhunska kvaliteta ponude za goste hotela. “Kao načelnik Općine Malinska – Dubašnica, svjestan svih mogućih posljedica ovih dugoročnih odluka, pozivam sve mještane da svaki ponaosob razmisli o koncesiji zatvorenog tipa,  što nam ona pozitivno donosi, a što gubimo ukoliko se takav režim korištenja prostora prihvati. S jedne strane investitor nas čvrsto uvjerava da je to jedina i najveća prepreka za njegovu predstojeću investiciju, a s druge strane moramo biti svjesni da ćemo izgubiti obalnu šetnicu koja se proteže od hotela Maestral do Ribarskog sela te brojna plažna mjesta, čime se produbljuje problem preopterećenosti ostatka uskog obalnog prostora, a lokalna zajednica gubi kontakt sa znatnim dijelom jedinstvenog područja naše Općine. Obećanja o realizaciji projekta Haludovo dana su i u prethodnim godinama, no nažalost investicije nisu realizirane iz čega proizlazi realan strah ponavljanja iste prakse. Stajalište Općine je poznato, nismo za koncesiju potpuno zatvorenog tipa, a voljni smo raspravljati o djelomično zatvorenoj koncesiji poput one u uvali Čikat na Malom Lošinju.” ističe Kraljević te poziva sve da se aktivno uključite u javnu raspravu o ovoj temi koja predstavlja „rak ranu” cijele općine  i turizma uopće.

Uskoro javna rasprava.Uključite se! 

Kako je najavljeno, uskoro bi se trebala organizirati javna rasprava, u razdoblju od 02. do 15. studenog. 2018. godine, a na kojoj će biti i g. Arom A. Abramyan, predsjednik Nadzornog odbora Haludova, koji će osobno široj zajednici predstaviti projekt „novog Haludova”, te ukazati na sve razloge i opravdanost traženja koncesije zatvorenog tipa. O točnom terminu i mjestu izlaganja naknadno će se obavijestiti javnost.

Izvor: F-Stop Production

Vijesti: