Jadranu potvrđen najviši međunarodni standard bonitetne izvrsnosti

Međunarodna grupa Bisnode AB, najveći europski ponuđač poslovnih i bonitetnih informacija sa sjedištem u Stockholmu koji okuplja više od 2400 stručnjaka iz 18 europskih država, crikveničkom Jadranu, koji u...

Međunarodna grupa Bisnode AB, najveći europski ponuđač poslovnih i bonitetnih informacija sa sjedištem u Stockholmu koji okuplja više od 2400 stručnjaka iz 18 europskih država, crikveničkom Jadranu, koji u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, dodijelio je Certifikat bonitetne izvrsnosti za 2016. godinu.

Zahvaljujući iznimno dobrim poslovnim rezultatima iz protekle godine, Bisnode je Jadranu dodijelio najvišu ocjenu 3A, čime je potvrđen i najviši međunarodni standard bonitetne izvrsnosti. Izuzetno mi je drago da su Jadran i naše uspješno poslovanje prepoznale i vodeće europske analitičke kuće poput Bisnodea. U međunarodnom okruženju certificiranje je uobičajena praksa, a na taj način tvrtke dodatno jačaju svoj ugled i povjerenje u domaćem i stranom poslovnom okruženju.“ istaknuo je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Dobivanjem jednog od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja, Jadran se svrstao u 5% najboljih poslovnih subjekata u Hrvatskoj, a dobiveni certifikat je i međunarodno priznata oznaka ekonomske kvalitete koja će značajno doprinijeti učvršćivanju pozitivnog ugleda  Jadrana, kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu. „Iznad svega, ovo priznanje izvrsnosti potvrda je našeg sustavnog i kvalitetnog rada od izlaska iz stečaja, a time Jadran svrstavamo uz bok drugim uspješnim tvrtkama iz domaćeg gospodarstva, ali i Europske unije, jer se za sve nositelje primjenjuju isti strogi kriteriji“  ističe Manestar te dodaje kako se Certifikat bonitetne izvrsnosti temelji se na analizi financijskih izvještaja za prošlu godinu te prognoze uspješnosti u poslovanju za sljedećih 12 mjeseci. Analitička metoda izračuna jedinstvena je za sva europska tržišta zbog čega, rangiranjem u sam vrh, tvrtka nositelj postaje ravnopravni sudionik na cjelokupnom europskom tržištu.

jadrancrikvenica1

Dobri poslovni rezultati nakon izlaska iz stečaja rezultat su, prije svega, velikih investicijskih ciklusa u povećanje kvalitete smještajnih kapaciteta, čime je već podignuta kategorizacija većine objekata u sastavu tvrtke, a dva hotela, Omorika i Katarina, ove su godine postala prvi objekti u povijesti tvrtke s 4 zvjezdice. „ Isto tako, nedavno su započeli i radovi na obnovi hotela Esplanade u Crikvenici, a ovom investicijom vrijednom preko 35 milijuna kuna, predviđena je kompletna rekonstrukcija hotela koji će nakon obnove biti pozicioniran kao obiteljski odmorišni hotel visoke kategorije 4+ zvjezdica, s visoko individualiziranom uslugom za goste više platežne moći.“ zaključuje Manestar

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN