Otok Hvar proglašen najboljim otokom u Europi

Otok Hvar dobio je još jedno međunarodno priznanje, veliku nagradu čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, čiji su ga glasovi svrstali na sam vrh najboljih otoka na svijetu i...

Otok Hvar dobio je još jedno međunarodno priznanje, veliku nagradu čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, čiji su ga glasovi svrstali na sam vrh najboljih otoka na svijetu i donijeli titulu najboljeg otoka u Europi!

Condé Nast Traveler i ove je godine, po 32. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka, a za Nagradu po izboru čitatelja glasovalo je više od 600 tisuća glasača.

Proglašenje nagrada održano je u ponedjeljak, 7. listopada 2019., kada su objavljeni laureati po kontinentima, a upravo je otok Hvar zasjao na prvome mjestu europske liste najboljih otoka.

“Ova je nagrada svojevrsna kruna našoj uspješnoj sezoni koja je iza nas. Čast nam je biti u društvu najboljih svjetskih otoka– nagrada je ovo svim turističkim dionicima našega grada i našega otoka. U Turističkoj zajednici grada Hvara i u post-sezoni nastavljamo s pozicioniranjem našeg grada na svjetsku mapu cjelogodišnjih destinacija s raznolikom ponudom, te vjerujemo u daljnji turistički rast”ističe Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Uz Hvar, u pet najboljih otoka svrstani su grčki otoci Kreta, Paros i Mikonos, te danski otok Bornholm.
 
Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, te ističe poznatu hvarsku statistiku – kako je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno nasljeđe grada Hvara – ističući tvrđavu Fortica iz 13. stoljeća kao nezaobilazni kulturni spomenik. Također, urednici pišu i o poznati žetvi hvarske levande, koja postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima.

Prilog: The Best Islands in the World: 2019 Readers’ Choice Awards

Foto: TZ Hvar / Jakša Kuzmičić , Ilustracija: HrTurizam.hr

POVEANA VIJEST:

UDRUŽILE SE TURISTIČKE ZAJEDNICE HVARA! POTPISAN SPORAZUMA O ODRUŽIVANJU LOKALNIH TURISTIČKIH ZAJEDNICA PODRUČJA OTOKA HVARA

Povezane vijesti: