Počinje izgradnja posjetiteljskog centra – Kanal sv. Ante

Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i tvrtka „Minigradnja d.o.o“ potpisali su jučer Ugovor za radove na rekonstrukciji zgrada posjetiteljskog centra – Kanal sv. Ante, u sklopu projekta...

Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i tvrtka „Minigradnja d.o.o“ potpisali su jučer Ugovor za radove na rekonstrukciji zgrada posjetiteljskog centra – Kanal sv. Ante, u sklopu projekta „Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku -2. faza“. 

Tako će napuštena zgrada u sklopu bivšeg vojnog kompleksa u uvali Minerska preurediti će se u centralnu zgradu budućeg posjetiteljskog centra.

Osim centralne zgrade, radovi obuhvaćaju i uređenje caffe bara s otvorenom terasom i zimskim vrtom, opremanje poučne staze za slabovidne i slijepe osobe na dijelu postojeće šetnice od uvale Škar do budućeg posjetiteljskog centra, te uređenje zgrade sa sanitarnim čvorovima. 

„Potpisom na ovaj ugovor ušli smo u ključnu fazu projekta koji za cilj ima unaprjeđenje turističkog i gospodarskog potencijala ovog značajnog krajobraza. U slijedećoj fazi uređenja, također u sklopu projekta Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku – 2.faza, centar će biti opremljen najmodernijim edukacijskim i interpretacijskim multimedijskim sadržajima, a zajedno sa pratećim objektima, stvorit će jednu iznimnu atrakciju za sve posjetitelje kanala, šetnice i tvrđave sv. Nikole“  izjavila je Anita Babačić Ajduk, ravnateljica Javne ustanove Priroda Šibensko – kninske županije nakon potpisivanja ugovora.

Kompleks Posjetiteljskog centra Kanala sv. Ante u uvali Minerska planiran je kao centralno mjesto za prezentaciju biora- znolikosti i prirodnih vrijednosti ciljanog područja. Razvoj edukacijskih programa i ponude zasnovane na novim sadržajima uz jačanje kapaciteta JU Priroda u smislu upravljanja zaštićenim područjima prirodne baštine.

Ugovor za radove na rekonstrukciji zgrada budućeg posjetiteljskog centra u kanalu sv. Ante vrijedan je 9.630.801,88 s PDV-om, a rok za dovršetak radova je sedam mjeseci.

Projekt „Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku –  2. faza“ ukupno je vrijedan 26.554.752.95 kn od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija osigurano 19.633.561.16 kn bespovratnih sredstava. 

Više o cijelom projektu saznajte OVDJE

Povezane vijesti: