Predstavljena Bluesunova Incentive akademija – novi projekt u hrvatskom hotelijerstvu

U Bluesun hotelu Kaj, na gastro –  miksološkom druženju pod imenom    „Vruća pića i Božićna priča“predstavljen je ciklus specijaliziranih radionica Bluesunovih korporativnih šefova: Incentive Akademija.  Ovaj jedinstven projekt...

U Bluesun hotelu Kaj, na gastro –  miksološkom druženju pod imenom    „Vruća pića i Božićna priča“predstavljen je ciklus specijaliziranih radionica Bluesunovih korporativnih šefova: Incentive Akademija

Ovaj jedinstven projekt u hrvatskom hotelijerstvu proizašao je iz Bluesun akademije, prve interne hotelske akademije u Hrvatskoj, a temeljen je na desetogodišnjem iskustvu treninga i radionica kroz koje je, samo prošle sezone, prošlo čak 400 Bluesunovih zaposlenika-  kuhara, slastičara. konobara, barmena i sommeliera. 

Ovo je prvi put da jedan hotelski lanac organizira eksterne radionice. Riječ je o „knowledge incentivu“ koji nije namijenjen isključivo gostima, već svima onima koji žele drugačije i više – a one to i jesu i nude sinergiju miksologije, slastičarstva i kulinarstva na ekskluzivan i inovativan način.“ ističe Martina Kovačić, direktorica društva Salve Regina d.o.o. i Bluesun hotela Kaj.

Polaznike Incentive akademije u Bluesun hotelu Kajočekuje edukacija u malim grupama ( maksimalno 6 ) kako bi mogli usvojiti najnovije kulinarske tehnologije s vrhunskim, nagrađivanim gastro-miksološkim trojcem: chefom Tomislavom Kožićem, korporativnim šefom Bluesuna za kulinarstvo, najpoznatijom hrvatskom pastry cheficom, Petrom Jelenić, korporativnom šeficom Bluesuna za slastičarstvo i miksologom Damirom Klisurićem, korporativnim šefom za barsko poslovanje.

Novi koncept namijenjen je i hedonistima koji vole pobjeći iz grada kako bi dobro jeli, pili, opustili se i pritom naučili pregršt novih stvari u ugodnoj atmosferi.Bili to kolege iz naše branše, netko tko želi iz određenog područja naučiti više i usavršiti se ili pak početnik željan znanja, programe ćemo prilagoditi svakome od njih“, istaknula je Kovačić.

Bluesunov trojac chefova  kroz tri je  gastro- miksološka slijeda spojio  Zagorje s “ostatkom svijeta” i dao tek naslutiti što sve polaznike očekuje na njihovim radionicama.

Prva u nizu, „Whiskey experience“,pod mentorstvom miksologa Damira Klisurića održat će se 19.prosinca, a prijave za nju moguće je ispuniti na web stranicama Bluesun hotela Kaj.

Polaznici će učiti osnove o ovom destilatu, njegovim bojama, aromama, okusima, kao i o njegovom utjecaju na povijest i društvene odnose. Naravno, sve će se moći provjeriti i praktično, jer ovo će biti prilika za kušanje i ocjenjivanje nekih od najposebnijih whiskeyja od Dalekog istoka do Amerike. Ova miksološka priča, naravno, bit će garnirana slijedovima  chefovskog dvojca Kožić – Jelenić.

Od siječnja je planirano da se svaki mjesec održi jedna miksološka i jedna gastro radionica, ističu iz Bluesun hotela.


Vijesti: