Prijave za radionice “Moj-seoski” u Splitsko-dalmatinskoj županiji do 22.11.2021. godine

Nakon 24 održane radionice u Središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Istri, Udruga ruralnog turizma Hrvatske nastavlja s održavanjem edukativnih radionica o seoskom turizmu. Za Splitsko-dalmatinsku županiju je planirano pet radionica...

Nakon 24 održane radionice u Središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Istri, Udruga ruralnog turizma Hrvatske nastavlja s održavanjem edukativnih radionica o seoskom turizmu.

Za Splitsko-dalmatinsku županiju je planirano pet radionica koje se organiziraju u suradnji s Lokalnim akcijskim grupama Zagora, Škoji, Brač, Adrion i Cetinska Krajina, uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta. 

Radionice u Splitsko-dalmatinskoj županiji održavaju se 22.11. u Dugopolju, 23.11. u Starom Gradu, 24.11. u Supetru, 25.11. u Zagvozdu i 26.11. u Sinju, a prijave traju do 22.11.2021. godine. 

Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma iz Splitsko-dalmatinske županije, odnosno poljoprivrednike koji se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu radionicama kako bi dobili važne informacije o mogućnostima za besplatnu promociju svojih objekata. Na radionice su također pozvani i predstavnici lokalnih turističkih zajednica. 

Na dvosatnoj radionici s kolegama i kolegicama koji se bave seoskim turizmom, odnosno imaju registrirane vinarije, kušaone, agroturizme, izletišta, etno sela, ruralne objekte za smještaj i slično, razgovaramo o zakonodavnom okviru, važnosti integracije kulturne baštine u digitalnu promociju, i novim turističkim trendovima. Također predstavljamo i web aplikaciju moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, a koja ima za cilj prikupiti podatke o pružateljima usluga za Digitalni katalog seoskog turizma Republike Hrvatske. Upisom u aplikaciju, oni stječu pravo na besplatnu promociju na domaćem i inozemnim tržištima putem web stranice Hrvatske turističke zajednice hrvatska.hr što bi svakako trebali iskoristiti” istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske najavljujući radionice u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Dodatno, Udruga na radionicama prikuplja i informacije o izazovima na koje poljoprivrednici koji se bave seoskim turizmom nailaze u svom poslovanju kako bi ih adresirala u okviru Radne grupe za razvoj seoskog turizma RH pod okriljem Ministarstva turizma i sporta. 

Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti do 22.11.2021. godine putem obrasca na web stranici Udruge ruralnog turizma Hrvatske idemonaselo.hr gdje također mogu dobiti i dodatne informacije o radionicama.  

*Sudjelovanje na radionicama bit će moguće samo uz predočenje Covid potvrde ili negativnog testa za bolest Covid-19 uz obavezno nošenje zaštitne maske.

Foto: URTH

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN