Sunčani Hvar i Sindikat turizma i usluga Hrvatske sklopili novi dodatak Kolektivnog ugovora

Proteklih godina Sunčani Hvar bilježi najbolje rezultate i najdulju sezonu u povijesti poslovanja kompanije, pokreće novi investicijski ciklus i otvara nova radna mjesta u jednoj od najrazvijenijih turističkih destinacija...

Proteklih godina Sunčani Hvar bilježi najbolje rezultate i najdulju sezonu u povijesti poslovanja kompanije, pokreće novi investicijski ciklus i otvara nova radna mjesta u jednoj od najrazvijenijih turističkih destinacija na Mediteranu, dok sezona 2018, iako još traje, već je najuspješnija ikada, javalju iz Sunčaog Hvara i ističu kako iza odličih poslovnih rezultata stoje upravo njihovi zaposlenici.

“Sunčani Hvar svoje uspjehe temelji na visoko motiviranim i produktivnim ljudskim potencijalima, stoga ostvarene poslovne rezultate svake godine prate i značajna ulaganja u poboljšanje kompenzacijskih paketa svih članova tima, u skladu sa strategijom razvoja ljudskih potencijala.” naglašavaju iz Sunčanog Hvara.

A da to nije samo u kontekstu PR-a i samo pusta priča, govori činjenica da je u 2018. godini Sunčani Hvar iznenadio svoje zaposlenike na početku sezone kada je, uz povećanje minimalne osnovne plaće, osigurao i dodatni rast plaća za 18 radnih mjesta do 12%. “Vodeći računa o dugoročnoj strategiji upravljanja ljudskim potencijalima koja je s jedne strane usmjerena na razvoj talentiranih pojedinaca koji poslovno iskustvo pretvaraju u uspješnu karijeru, a s druge strane na poticanje zadovoljstva i motivacije svih zaposlenika koji prepoznaju kompaniju kao mjesto za siguran sezonski posao, Sunčani Hvar je i po drugi puta u godini povećao plaće, čime je nadmašio očekivanja zaposlenika.” istaknuli su iz Sunčanog Hvara.

Od 1.rujna 2018. godine, u suradnji sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske, Uprava Društva objavila je stupanje na snagu novog Tarifnog priloga koji uključuje još jedno povećanje tarifa za 20 radnih mjesta te garantira dodatni rast plaća zaposlenima na navedenim radnim mjestima do 8%.

U listopadu 2018. godine u primjenu ide i dodatno povećanje minimalne osnovne plaće, te uzimajući u obzir povećanja plaća s početka sezone, Sunčani Hvar osigurao je svim svojim članovima tima ukupni porast plaća od 3% do 20%. Dodatno, u mjesecima srpanj i kolovoz svi su zaposlenici zbog ostvarenih poslovnih rezultata dobili i novčane nagrade u iznosu od 500 kn neto po mjesecu, a isto očekuje i sve zaposlene ove godine i u rujnu!

Paket koji zaposlenici ostvaruju u Sunčanom Hvaru nije sveden samo na plaću već se iznimno vodi računa i o aspektu ukupnog zadovoljstva kroz ulaganja u smještajne objekte i prehranu za zaposlenike, dodatne besplatne sadržaje u smještajnim objektima, uredno radno vrijeme, osiguravanje slobodnog dana u tjednu, treninge i edukaciju, te dodatne pogodnosti od 50% popusta u restoranima i barovima kompanije.

Program “Stalni sezonac”

Ove godine Sunčani Hvar pokreće i program „stalnog sezonca“, mjeru aktivne politike zapošljavanja koju kompanija provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a zaposlenicima koji uđu u program nudi financijsku stabilnost tijekom cijele godine, siguran posao u idućoj sezoni i još niz pogodnosti koje će zaposlenicima biti prezentirane u nadolazećem razdoblju. 

S obzirom na to da je odaziv sezonskih zaposlenika izniman, Sunčani Hvar će iskoristiti maksimalan zakonski broj ugovora za „stalne sezonce“ i potpisati njih preko 140, ističu iz Sunčanog Hvara te dodaju “Statistika koja pokazuje da više od 60% ukupnog broja sezonskih zaposlenika čine sezonci povratnici, te činjenica da se više od 50% novih kandidata javlja za posao upravo po preporuci sezonaca povratnika pravi su pokazatelji uspješnosti provođenja strategija upravljanja ljudskim potencijalima i zadovoljstva svih članova tima. “

Jedino rješenje problema manjak radne snage je u poboljšanju radnih uvjeta i povećanju plaća, nema druge kvalitetne i održive alternative.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN