Tajni dnevnik vještice Mare oduševio je brojnu publiku u kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu

U petak navečer, 09. srpnja 2021., premijerno je održana izvedba Night Ghost Stories: Tajni dnevnik vještice Mare Istra Inspirita u suradnji sa Savičenta d.o.o., kaštel Morosini-Grimani.  Izvedba u moćnom...

U petak navečer, 09. srpnja 2021., premijerno je održana izvedba Night Ghost Stories: Tajni dnevnik vještice Mare Istra Inspirita u suradnji sa Savičenta d.o.o., kaštel Morosini-Grimani. 

Izvedba u moćnom kaštelu Morosini-Grimani vratila je šubliku u prošlost, u svijet legendi i priča te pokojeg noćnog posjetitelja koji se sakrio u prostorijama kaštela Morosini-Grimani u Svetvinčentu. Misteriozna atmosfera oživjela je zidine kaštela te posjetiteljima dočarala mračnu stranu povijesti i legendi kroz samu izvedbu.

Redatelj i glumac ovoga novoga kulturno-doživljajnog proizvoda Istra Inspirita je Frano Novljan (u ulozi dvorske lude), dok su u izvedbi sudjelovali Dejan Gotal (krvnik), Sedina Cerovac (vještica Mare) i Matija Ljuba (nono-nevidljivi jahač). Posjetitelji su noćni razgled kaštela doživjeli na potpuno drugačiji način, kroz zvukove i audio elemente te glumački performans, pod poznatim potpisom Istra Inspirita.

Priča o travarki Mariji Rodoslović koja je osuđena na smrt bila je glavni pokretač cijele priče o noćnoj turi u kaštelu. Prije svoje smrti zapisala je svoje znanje o čarobnjaštvu u dnevnik. Publiku je vodio nevidljivi vodič kroz audio performans, dok su se u prostorijama kaštela skrivali nevidljivi jahač i krvnih čekajući svoj red. U dvorištu kaštela publiku je dočekala dvorska luda koja je probudila Mare iz sna i potakla da ustane iz pepela. Atraktivni fire show na kraju pojačao je cjelokupni dojam.  

Nakon izvedbe posjetitelji su mogli uživati u bloody wine tastingu zahvaljujući Vinistri koja je predstavila svoja vina. “Ovim putem zahvaljujemo Savičenta d.o.o., kaštel Morosini-Grimani, Marijanu Jeliniću na osmišljavanju zvukova i kreiranju audio zapisa, studenticama Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije te svim uključenima na suradnji” navode iz IRTA-e.

Zanimljive priče, legende i mitovi tako su još jdnom zavladali kaštelom u noćnoj večeri prepunoj emocija, podvojenih osjećaja i poštovanja prema tako impozantnom zadnju koje je postalo jedno od nezaobilaznih mjesta posjeta u Istri.

Podjsetimo, Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN