Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi kupili Hotele Makarska d.d.

Valamar Riviera primila je jučer obavijest Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) o odabiru Valamara kao najboljeg ponuditelja za kupnju 621.086 dionica ili 55,48% temeljnog kapitala Hoteli Makarska d.d....

Valamar Riviera primila je jučer obavijest Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) o odabiru Valamara kao najboljeg ponuditelja za kupnju 621.086 dionica ili 55,48% temeljnog kapitala Hoteli Makarska d.d. po cijeni od 278 kuna po dionici.

Valamar Riviera već je ranije objavila da u akviziciju Hotela Makarska d.d. ulazi u partnerstvu s AZ obveznim mirovinskim fondovima s kojima je 2016. godine zajednički realizirana akvizicija većinskog udjela u Imperialu d.d. na otoku Rabu. Nakon preuzimanja Hotela Makarska d.d., Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi planiraju daljnji razvoj portfelja i destinacije Makarska kao jedne od vodećih turističkih destinacija u Dalmaciji s ciljem podizanja kvalitete turizma prema gostima više platežne moći.

Fokus na razvoj novih proizvoda i usluga, otvaranje novih radnih mjesta i suradnju s lokalnom zajednicom, okosnica je uspješnog modela zajedničkog ulaganja vodećeg institucionalnog investitora i najveće kompanije u turizmu u Hrvatskoj,  ističu iz Valamara.

Hoteli Makarska d.d. sastoje se od tri hotela, Hotel Metoer s 4* koji raspolaže sa 277 soba, wellness centrom, otvorenim i zatvorenim bazenom, kongresnim dvoranama, restoranom te barovima, Hotel Dalmacija s 3* koji raspolaže s 190 soba, wellness centrom, otvorenim bazenom te Hotel Rivijera s 2* koji čini  hotelsko naselje i teniski centar sa 258 soba.

Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi time nastavljaju uspješan model ulaganja kojim su 2016. godine zajednički realizirali akviziciju Imperiala d.d. na otoku Rabu gdje se u sinergiji znanja vodeće turističke kompanije i snage mirovinskog fonda ulaže u razvoj hrvatskog turizma. Nakon restrukturiranja i reorganizacije, ove godine će Imperial d.d. uložiti 72 milijuna HRK u rekonstrukciju objekata čime je započet novi razvojni ciklus poduzeća.

Povezana vijest: VALAMAR RIVIERA SVIM DJELATNICIMA JAMČI NETO PRIMANJA OD MINIMALNO 5 TISUĆA KUNA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN